НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА С този трик ще съживите стайните растения за една седмица

С този трик ще съживите стайните растения за една седмица

0
С този трик ще съживите стайните растения за една седмица
С този трик ще съживите стайните растения за една седмица

С този трик ще съживите стайните растения за една седмица

Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? Тогава трябва да се потрудите: да се погрижите за растенията, да ги поливате, да ги подрязвате, да ги подхранвате, да ги пресаждате.

След като изучите характеристиките на всяко цвете и правилно подберете стайните растения за вашия дом, можете да си осигурите целогодишна буйна цъфтяща градина, без да напускате дома си.

Както и австралийката, която смятала, че кухнята й изглежда много сива и бедна. Тя решила да украси пространството с нови цветя. В един момент те започнали да избледняват и повяхват.

Тогава жената предприела следното – за да върне стайните растения към живот, използвала английска сол.

Продава се и под името “магнезий” или магнезиева сол.

Британците успешно прилагат тази сол в техните градини.

Какво е необходимо да направите? Поставете саксията с растението в банята и го напръскайте с магнезиев разтвор.

Какво ще се случи? Изтощените растения ще се съживят.

Ако листата на растението започнат да се свиват (при липса на вредители), това е сигнал, че му липсва магнезий.

Разтворете една супена лъжица сол в 5 литра вода, поливайте растението с този разтвор веднъж седмично, докато листата се върнат към нормалното си състояние.

Магнезият снабдява растенията с важни микроелементи, поддържа тяхното здраве, осигурява им атрактивен външен вид – предотвратява пожълтяването на листата.

Проучванията и опитите с английска сол в градинарството показват, че тя спомага за увеличаване на добивите на чушки и домати. Подхранването с английска сол подобрява цъфтежа на тези култури.

Достатъчно е да добавите една чаена лъжичка английска сол към 5 литра вода и да пръскате растенията с този разтвор на всеки две седмици.

Не забравяйте, че прекалено концентрираният разтвор може да доведе до изгаряне на листата на растенията на слънце. Затова стриктно се придържайте към дозата.