НАЧАЛО ЗДРАВЕ Използвайте витамин Е правилно за по-млада кожа!

Използвайте витамин Е правилно за по-млада кожа!

Използвайте витамин Е правилно за по-млада кожа!
Използвайте витамин Е правилно за по-млада кожа!

Използвайте витамин Е правилно за по-млада кожа!

Витамин Е е изключително важен за жените. Без него не може да се излекува нито едно гинекологично заболяване.

Витамин Е е необходим за развитието на яйцеклетката, а ако жената е бременна, тогава за развитието на плода. Хората казват, че този витамин е отговорен за женствеността. Когато на тялото не му липсва витамин Е, жената се чувства здрава и изглежда красива.

Витамин Е за жени
Предотвратява появата на бръчки, подхранва и овлажнява кожата отвътре. Ако го използвате редовно и в подходящо количество, можете да забавите процеса на стареене с 5-10 години.

Витамин Е е отличен антиоксидант, който предпазва клетките от окисление, предотвратява развитието на злокачествени процеси в организма, които водят до тумори и рак. При недостиг на този витамин, клетките стават по-податливи на въздействието на токсините, отслабвайки имунната система.

Токоферолът, основната активна съставка на витамин Е, премахва токсините от тялото и предотвратява образуването на канцерогени, а също така участва активно в регенерацията на тъканите и нормализира работата на хормоните.

Витамин Е се съдържа в следните продукти: масло от пшеничен зародиш, соево, памуково и слънчогледово масло, бадеми, лешници, маргарин, царевично и ленено масло, орехи, соя, царевица, кокосово масло и зехтин, елда, пшеница, кашу, сушени кайсии, ръж, морски зърнастец, боб, шипка, овесена каша, грах и други продукти.

Както виждате, витамин Е в храните се съдържа в достатъчно количество, но най-вече тези продукти са много мазни.

Затова жените, които са на диета, страдат от недостиг на витамин Е.

Те изключват от диетата си храните, в които витамин Е се съдържа в най-голямо количество, без да осъзнават, че без него нормалният метаболизъм е невъзможен. Искайки да изглеждат по-добре, момичетата започват да губят тегло, но като го правят погрешно, те не получават желаните резултати. Недостигът на витамин Е влияе върху състоянието на кожата и косата.

Признаци за недостиг на витамин Е: суха коса, суха и набръчкана кожа, изпотяване, потиснато либидо, депресия, апатия. Оказва се, че витамин Е е отговорен не само за физическото, но и за психологическото състояние на човек.

Какво да правите, ако не можете да получите витамин с храната? Можете да пиете синтетичен витамин Е. Лесно се усвоява и това е неговото голямо предимство. Как да приемате витамин Е? Купете в аптеката под формата на капсули и започнете курса, като приемате посочената доза върху опаковката. Дневната доза не трябва да надвишава 15 mg.

Какво е важно да се знае? Приемът на витамин Е не може да се комбинира с приема на витамин D, и обратно, витамин Е се препоръчва да се приема в комбинация с витамини А и C.

Този витамин е мастноразтворим, така че за да се постигне максимална полза, е по-добре да го използвате заедно с мазни храни сутрин. Препоръчително е да не се комбинира приемът на витамин Е на капсули с прием на антибиотици, а също и да не се пие с кафе, сок и мляко.