НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това средство премахва петната и хиперпигментацията на кожата

Това средство премахва петната и хиперпигментацията на кожата

0
Това средство премахва петната и хиперпигментацията на кожата
Това средство премахва петната и хиперпигментацията на кожата

Това средство премахва петната и хиперпигментацията на кожата

Хиперпигментацията е нарушение на кожата, което се характеризира с тъмни петна по кожата, заради по-високото ниво на меланин.

Излагането на слънчева светлина, бременност, някои заболявания, старост или травма могат да доведат до появата на неестетични кафяви петна. Можем да разделим причините на външни и вътрешни.

Външни причини могат да бъдат: излагане на слънчева светлина или химични съединения (бетаксолол, миноциклин, естроген, прогестерон и др.).

Вътрешните причини са свързани с по-тъмната кожа.

Тези петна могат да се появят по лицето и ръцете, но и по всяка част на кожата, която е изложена на слънце.

Белезите от рани или операции също могат да причинят промяна в цвета на кожата и дори когато проблемът премине, тъмните петна остават.

Мелазмата е хиперпигментация на кожата, която се развива по време на бременност. Тъмните петна покриват лицето – главно носа и бузите. Това заболяване обикновено минава от само себе си след бременността и не причинява големи проблеми.

Природен лек при хиперпигментация, петна и лунички
Вземете чаена лъжичка куркума на прах. Добавете чаена лъжичка лимонов сок. Разбъркайте добре и нанесете върху засегнатите части. Оставете да изсъхне за 15 минути и след това изплакнете със студена вода.

Не се излагайте веднага на слънце! Препоръчва се това да се прави вечер, преди да се изкъпете. Повтаряйте веднъж или два пъти на ден, докато получите видими резултати.

Това просто средство наистина работи и се основава на принципите на Аюрведа, древна индийска наука за лечение на тялото.

Лимонът избелва кожата и стимулира елиминирането на мъртвите клетки, а куркумата, освен че избелва кожата, действа противовъзпалително и прави кожата блестяща.