НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лекове срещу болка в петата (плантарен фасциит)

Лекове срещу болка в петата (плантарен фасциит)

1
Лекове срещу болка в петата (плантарен фасциит)
Лекове срещу болка в петата (плантарен фасциит)

Лекове срещу болка в петата (плантарен фасциит)

Това е възпаление на плантарната фасция, която се простира по цялото стъпало.

Характеризира се с тежка и ужасна болка в петата или в долната част на крака, когато стоите или ходите.

Болката обикновено е интензивна сутрин и намалява през деня.

Това състояние може да наруши ежедневните ви задачи. Въпреки това, има няколко естествени начини, които могат да минимизират симптомите и дискомфорта от болката:

1.Увивайте крака с алуминиево фолио вечер и след това обувайте памучни чорапи. Правете това 4-6 седмици, докато се отървете от проблема.

2.В купа смесете една супена лъжица мед с чаена лъжичка морска сол и малко чист йод (около 50 мл). Разбъркайте добре, докато съставките се смесят.

Нанесете сместа върху памучен плат, след това го поставете върху засегнатата област и го фиксирайте с фолио. Оставете да действа през нощта. На следващата сутрин движете се с превръзката за около 15 минути, след това я отстранете.

3.Напълнете чорап или плат със сол, след това загрейте във фурната. Използвайте този компрес за 10 дни.

4.Вземете зелев лист и го намажете с чаена лъжичка мед. Нанесете върху крака, фиксирайте с чорап или фолио, след това оставете за една нощ. Изплакнете с топла вода на следващия ден, когато станете. Обикновено след третия ден болката намалява.

5.Настържете достатъчно моркови, поставете ги на парче целофан, след това нанесете върху стъпалото. Фиксирайте и оставете да действа през нощта. След няколко приложения болката ще изчезне

6.Вземете 4 таблетки аспирин и 4 таблетки аналгин и ги смесете със 100 мл. йод. Оставете сместа за един ден, след това нанесете на стъпалото.

Разходете се с тази смес на крака, за да засилите притока на кръв и да подобрите метаболизма на калция.

7.Поставете няколко нарязани парчета черна ряпа в памучни чорапи, след това ги поставете на краката си. Оставете за през нощта и измийте на сутринта с топла вода. Правете това в продължение на три дни подред и ще забележите значително подобрение.

8.Когато става въпрос за непоносима болка, картофите могат да бъдат много ефективни. Измийте, обелете и нарежете картофи (или ги настържете) и след това ги нанесете като компрес с помощта на целофан или фолио.

Уверете се, че картофеният сок няма да изтече. Повторете процедурата 7-8 дни за пълно излекуване.