НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Имате остатъци от тапети? Ето 5 идеи за тяхната употреба!

Имате остатъци от тапети? Ето 5 идеи за тяхната употреба!

0
Имате остатъци от тапети? Ето 5 идеи за тяхната употреба!
Имате остатъци от тапети? Ето 5 идеи за тяхната употреба!

На когото след ремонта не са му останали никакви рула тапети, вероятно е истински късметлия.

Често купуваме тапети „в резерв“ за форсмажорни случаи и, разбира се, за собственото ни спокойствие. Но, както показва практиката, допълнителните метри далеч не винаги са оправдани – най-често те “лежат” зад шкафа (или върху него) в продължение на много години и събират прах.

Някои хора имат достатъчно смел дух и изхвърлят ненужните рула, а други предлагат креативни идеи как да използват остатъците.

Обновяване на мебелите

Не се изненадвайте – оказва се, че с помощта на тапетите можете успешно да обновите мебелите си. Например, украсете масата, столовете и вътрешната стена на шкафовете. Вижте какво се получава на практика:

Създаване на интересни принтове

А какво да кажем за декорирането на спалнята или стената на дневната с изпъкнали панели с ярък принт? Това решение изглежда впечатляващо:

Декоративно решение

Декорация на леглото, старите врати, рамките за снимки – това не е пълния списък на това, което можете да направите със старите тапети.

Микс от цветове

Може би тази идея никога няма да излезе от мода. Факт е, че техниката пачуърк (комбинацията от различни части в едно) дава много реализации стига да имате богато въображение. Това изглежда е страхотно решение за остатъците от тапети!

Вижте още: Мозайка – интересна идея за декорация на великденските яйца

За всеки случай

Ако имате деца у дома или животни с особено остри нокти, не бързайте да изхвърляте тапетите поне поради тази причина. Не е необходимо да имате руло от същата колекция – можете напълно или частично да “премахнете” тапетите от едната стена, като ги замените с напълно различни.