НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от излишните килограми по естествен начин! Ето как

Отървете се от излишните килограми по естествен начин! Ето как

0
Отървете се от излишните килограми по естествен начин! Ето как
Отървете се от излишните килограми по естествен начин! Ето как

Отървете се от излишните килограми по естествен начин! Ето как

Ако добавите тези съставки към кафето си, лесно можете да свалите няколко излишни килограма, без да правите каквито и да е промени в диетата и начина ви на живот.

Няма съмнение, че кафето е най-популярната сутрешна напитка в целия свят. Първо, то незабавно повишава енергийните нива и ви дава приятен вкус и аромат.

Освен това, то съдържа редица други ползи за здравето, като например подобрен метаболизъм, а когато се консумира в умерени количества, то предпазва сърцето ви.

Но малко хора знаят, че със сутрешното кафе можете да се отървете от мазнините, просто като добавите няколко съставки – кокосово масло, канела и мед.

Защо тази комбинация е толкова силна?
1.Канелата предоставя многобройни ползи за здравето. Това е мощно противовъзпалително средство, което намалява възпалението в организма.

Съдържа антиоксиданти, което означава, че неутрализира отрицателните ефекти на свободните радикали. Намалява нивата на кръвната захар чрез подобряване на метаболизма.

Канелата предотвратява натрупването на мазнини в тялото ви. Най-полезна е цейлонската канела.

2.Кокосовото масло е друг дар от природата, който предоставя дълъг списък от ползи за здравето. Това са основно мастни киселини със средна верига, които храносмилателната система незабавно изпраща в черния дроб.

Ако не се преобразуват в енергия, те се превръщат в кетонни тела, т.е. не се съхраняват като мазнини. Най-доброто предимство на кокосовото масло е, че то по естествен начин кара метаболизма да изгаря мазнините по-ефективно.

3.Медът е естествена захар, която тялото използва за енергия. Медът е богат на важни минерали като натрий, желязо, цинк, калций, калий и фосфор.

Медът съдържа ниацин, фолиева киселина, витамин С, рибофлавин и витамин В6. Това се оказа много полезно за регулиране на холестерола в кръвта и намаляване на стреса.

Процесът на изгаряне на мазнините в тялото зависи до голяма степен от минералите и витамините. Медът съдържа мед. Той осигурява необходимите хранителни вещества, като по този начин предотвратява всякакви дефицити на минерали или витамини в организма. Суровият мед е най-здравословният.

Какво ви трябва:
½ чаша мед
¾ чаша кокосово масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. какао (по избор)

Смесете всички съставки докато получите еднородна смес. Съхранявайте в стъклен буркан в хладилника.

Добавяйте 1-2 чаени лъжички от сместа към чаша прясно сварено кафе. Разбъркайте добре и се насладете на сутрешната си чаша кафе!