Ето как безболезнено да премахнете милиумите по лицето

Милиумите са много често срещан проблем при хората, независимо от възрастта. Тези твърди бели точки, въпреки че са присъщи за бебетата, могат да се появят и при възрастните по цялото лице. Те се образуват от кератина, който произвежда кожата, под формата на бяла точка под кожата.

Причини за появата им могат да бъдат и прекомерната работа на мастните жлези, увреждане на кожата или слънчево изгаряне.

Можете да се справите с този козметичен проблем у дома. Най-добре е да използвате комплекс от природни средства и резултатите ще ви изненадат.

Как да отстраните милиумите от лицето:
Мийте се със студена вода
Това допринася за свиване на лицевите пори и е отлична превенция за други кожни проблеми.

Пилинг за лице от лимон и захар
Лимонът притежава антибактериални, антисептични, избелващи и антиоксидантни свойства. Като естествено средство, той постоянно се използва в различни комбинации за грижа за кожата.

За пилинга са ви необходими захар, лимон и зехтин. От изброените съставки направете паста и с нежни кръгови движения я нанесете на лицето. Оставете да действа 15-20 минути, след това изплакнете.

Етерично масло от чаено дърво
Това масло е естествен дезинфектант за кожата. Има антибактериални и противогъбични свойства, които помагат на кожата да бъде по-чиста и по-устойчива на инфекции. След измиване на лицето, с помощта на клечка за уши нанесете от маслото върху милиумите. На следващата сутрин измийте лицето си.

Кора от нар на прах
Вземете кора от нар, изсушете я във фурната, докато получи кафяв цвят. След това я смелете в кафемелачка. Направете маска, смесвайки кора от нар на прах с лимонов сок. Нанесете маската на лицето и оставете да престои 15 минути. Измийте. Нанасяйте тази маска за няколко седмици, 2-3 пъти седмично. Недостатъците на кожата ще изчезнат!

Много важен момент: опитайте се да избягвате дългия престой на слънце, ако кожата ви е склонна към образуването на милиуми.