Уникален естествен тор за стайните ви растения

Цветята в къщата винаги създават комфорт и уют. Ако имате много цветя у дома, знаете, че те се нуждаят от подобаваща грижа. За да ви радват с прекрасните си цветове, трябва да ги подхранвате редовно. Вместо да си купувате готови препарати, пригответе си естествени средства за тази цел.

Има естествени торове, които са подходящи за използване за стайни растения.

Необходими съставки:
1 чаена лъжичка захар
30 мл. паста за зъби
отвара от картофи
утайка от кафе

Добре е да подхранвате цветята със захар, тъй като захарта съдържа глюкоза и фруктоза. От своя страна, глюкозата за растенията е източник на енергия. За да ги подхраните, посипете равномерно по повърхността на земята 1 чаена лъжичка захар и след това полейте цветята. Извършвайте това подхранване веднъж седмично.

Стайните цветя не обичат кисела почва, а пастата за зъби ще ви помогне да се справите с това. Изстискайте 30 мл. паста за зъби в 1 литър вода и полейте растението. Освен това, калцият ще отиде директно в почвата и ще подхрани корените.

Растенията обичат нишестето. Когато варите картофи, не изливайте водата, а я използвайте за поливане на стайните растения.

Добавете използваната утайка от кафе в почвата на стайните растения. Кафето съдържа много азот, а растенията го обичат много. Освен това, утайката от кафето добре разхлабва почвата, което също е полезно за растенията.