НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта за напитка за възстановяване на здравето

Рецепта за напитка за възстановяване на здравето

0
Рецепта за напитка за възстановяване на здравето
Рецепта за напитка за възстановяване на здравето

Рецепта за напитка за възстановяване на здравето

При създаването на тази рецепта известният китайски диетолог Чен Ли изхожда от факта, че съставките трябва да бъдат прости и достъпни, така че всеки да може да се възползва от това средство.

Рецептата е много лесна, защото цвеклото, морковите и ябълките съдържат всички необходими микроелементи и са евтини.

Вземете 1 цвекло, 2 моркова и 1 ябълка. Изстискайте сока или в краен случай – пригответе смути.

Оставете продукта за около един час, защото на тези продукти е необходимо известно време, за да освободят всички важни съединения.

Защо тази напитка е полезна?
Тя е отлична за детоксикация на черния дроб и бъбреците, намалява менструалните болки, укрепва имунната система, подмладява кожата, лекува щитовидната жлеза, спомага за отслабването.

Внимание: тази напитка не се препоръчва при диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Ползи от цвеклото
Бетацианин, вещество, открито в червеното цвекло, помага за премахване на токсините от тялото и предотвратяване на рак! Помага за лечение на болести на жлъчния мехур, понижава холестерола и лекува подаграта.

Цвеклото е богато на витамини като В1, В2, В2, С и фолиева киселина, изключително полезни за организма.

Съдържа аминокиселини, необходими за развитието и поддържането на мускулната тъкан.

Съдържа йод, известен със своите благоприятни ефекти върху щитовидната жлеза.

Сокът от червено цвекло намалява кръвното налягане и следователно предотвратява инфаркти и сърдечно-съдови заболявания.

Ползи от морковите
Морковите подобряват зрението, богати са на бета-каротин, съединение, което по естествен път се превръща във витамин А, когато се консумира. В ретината витамин А се превръща в родопсин, пигмент, който ви помага да виждате по-добре в тъмното.

Бета-каротинът предпазва от дегенерация на макулата и катаракта.

Проучванията показват, че морковите намаляват риска от развитие на рак на белия дроб, на гърдата и на дебелото черво до една трета поради съдържанието на фалкаринол.

Те намаляват нивото на лошия холестерол, който причинява атеросклероза. Те са богати на антиоксиданти, които предпазват клетките на кожата и се борят със свободните радикали. Морковите спомагат за детоксикация на черния дроб, лечение на акне, предотвратяват дехидратация.

Ползи от ябълките
Според китайската медицина ябълките помагат за укрепване на сърцето и утоляват жаждата. Ябълковият оцет може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

Проучванията показват, че ежедневната консумация на ябълки (поне една ябълка на ден) може да намали развитието на кожни заболявания.

Според бразилско проучване, яденето на една ябълка преди хранене помогнало на жените да свалят 33% повече тегло от жените, които не са консумирали ябълки.

Една ябълка ви дава 50-80 калории и не съдържа мазнини. Тези плодове са богат източник на витамини С, А и флавоноиди. Ябълките са много добър източник на калий, което също допринася за здравето на сърцето.

loading...
loading...