НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това средство помага за намаляване на високото кръвно налягане

Това средство помага за намаляване на високото кръвно налягане

0
Това средство помага за намаляване на високото кръвно налягане
Това средство помага за намаляване на високото кръвно налягане

Това средство помага за намаляване на високото кръвно налягане

Това средство помага безупречно в периодите, когато кръвното налягане се повишава.

Кипнете 1 литър вода, предварително добавете 0,5 кг захар, след това, заедно с люспите нарежете 5 големи глави лук на четвъртинки, варете за 20 минути на слаб огън.

Оставете за 10 часа да престои и прецедете през марля, сгъната в няколко слоя. Приемайте 3 пъти на ден по 1 супена лъжица 20 минути преди хранене.

Курсът на лечение е 10 дни, след кратка почивка повторете курса. Два курса за една година са достатъчни.

Ползи от лука
Всеки знае, че лукът е полезен за лечение на различни заболявания и просто като средство за укрепване на тялото. Като лекарство, лукът се използва от древни времена. Неговите уникални лечебни свойства са известни още в древен Египет, както и по времето на древна Елада и Римската империя. Като цяло, лукът има повече от четири хиляди години история.

Смята се, че родното място на тази култура е Централна Азия, територията на днешен Иран и Афганистан. Постепенно лукът се разпространява в близките страни – Индия, Китай, Гърция.

Днес лукът се отглежда почти по целия свят. Всички знаят, че лукът има способността да се бори с патогените. Всичко това благодарение на специалните летливи вещества – фитонцидите.

В лука се съдържат различни азотни вещества, някои захари, включително глюкоза, фруктоза, захароза, малтоза, калций, мед, желязо и фосфор, много полезни за човешкото тяло.

Лечебни свойства на лука
Този зеленчук се използва при чревна атония, колит, хипертония, авитаминоза, ринит, грип, фурункулоза и др.

Лукът съдържа много витамини, така че е незаменим през зимата и началото на пролетта, когато грипът бушува.