НАЧАЛО ЗДРАВЕ Забравете за задържането на вода! 5 начина за лечение!

Забравете за задържането на вода! 5 начина за лечение!

Забравете за задържането на вода! 5 начина за лечение!
Забравете за задържането на вода! 5 начина за лечение!

Какво представлява задържането на вода?

Задържането на вода е термин, който описва прекомерното натрупване на течност в организма и телесните тъкани. Подуването може да засегне ръцете, глезените и краката.

Тялото се състои от 70% вода, а излишната вода се екскретира през урината. Тази система може да бъде прекъсната по различни начини, карайки тялото да задържа твърде много вода.

Отокът не е болест, а е симптом. Ако страдате от оток, тялото се опитва да ви каже, че нещо не е наред. Лоша циркулация, стрес, хипертония, липса на физическа активност, алергии и менструация са всички потенциални причини за задържането на вода.

Натурални средства за намаляване на задържането на вода

Глухарче

Поради диуретичния си ефект, глухарчето е чудесно решение за отстраняване на излишната течност от тялото. Има високо съдържание на калий, което намалява нивата на натрий по естествен начин. Накиснете една чаена лъжичка сушени глухарчета в чаша гореща вода за около десет минути, след това прецедете. Пийте до три пъти на ден.

Магданоз

Подобно на глухарчето, магданозът има силни диуретични свойства. За да направите чай от магданоз, сложете две чаени лъжички изсушени листа магданоз в чаша гореща вода и оставете десет минути. Пийте до три пъти на ден.

Коприва

Копривата отдавна се използва за лечение на болки в ставите и премахване на излишната вода от тялото. Залейте с гореща вода три супени лъжици сушени листа и пийте до четири чаши дневно.

Семена от копър

Копърът действа като диуретик и спомага за увеличаване на отделянето на вода и натрий през бъбреците. Сложете чаена лъжичка семена от копър в чаша гореща вода, оставете десет минути, прецедете и изпийте.

Вижте още: Еликсир на младостта: Ако сте на 50, ще изглеждате на 30

Английска сол

Ваната с епсом соли може да елиминира прекомерното количество вода. С други думи, тя работи чрез премахване на прекомерните количества вода и токсини от тялото. Всичко, което трябва да направите, е да смесите две чаши сол в топла вана с вода и да легнете за петнадесет минути. За най-добри резултати повтаряйте процедурата до три пъти седмично.