НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как да се отървете от плевелите и тревата в градината!

Ето как да се отървете от плевелите и тревата в градината!

0
Ето как да се отървете от плевелите и тревата в градината!
Ето как да се отървете от плевелите и тревата в градината!

Много градинари, които по принцип не използват токсични съединения за борба с плевелите, знаят чудесен начин да се отървете от тях в градината. Това изпитано във времето ефективно средство за премахване на плевелите и всички нежелани треви, се приготвя от обикновена трапезна сол и оцетна киселина.

Ето една рецепта за това как да се отървете от плевелите и тревата, чието използване ще ви позволи да освободите градинските площи от нежелана трева и плевели, да елиминирате необходимостта от ръчно седмично плевене и ще придаде добър поддържан вид на градинските пътеки.

Как да направите средството срещу плевели и трева?

За да приготвите оцетния разтвор с необходимата концентрация, разредете оцетна есенция (70%) с чиста вода, като вземате 3,5 части вода за всяка част от киселината. Тоест, за да приготвите 4,5 литра разтвор, разредете в 3,5 литра вода 1 литър 70%-ва киселина.

Смесете получената оцетна киселина (4.5 литра) с 2/3 чаши сол, изчакайте кристалите напълно да се разтворят в течността, добавете 1 чаена лъжичка перилен препарат или течен сапун. Сапунът в състава на разтвора ще осигури допълнителен ефект на киселините към повърхността на вегетативната маса на растенията.

Приложение:

Приготвеният “домашен хербицид” се използва за растителността в горещо слънчево време. Напръскайте растенията със спрей бутилка или полейте с помощта на лейка с фина цедка. Изберете ден, когато валежи не се очакват, тъй като дори лекият дъжд намалява ефективността на напояването с няколко пъти.

Първите резултати ще се появяват след 5-6 часа. На следващия ден може да наблюдавате масовата смърт на плевелните култури. При липса на оцет в домакинството, не се колебайте да използвате бял оцет (9%). Все пак, ако използвате по-малко концентрирани средства, ще трябва да извършвате няколко процедури на интервали от 7-8 дни.

Къде да използвате оцетния – физиологичен разтвор срещу плевели?

Трябва да се отбележи, че инструментът, който влиза в пряк контакт с надземните части на растенията, ги унищожава напълно. Това е наистина работещ инструмент срещу плевели и треви. Но абсолютно всички култури умират. Затова третирането с разтвора се извършва изключително внимателно в онези райони, където не само няма културни насаждения, но и не са планирани такива през следващите години, тъй като оцетът и солта отмиват хранителните вещества от почвата за растеж и развитие.

Най-често градинарите пръскат с това средство градинските пътеки, празнините между тротоарните плочи или положените камъни, от които тревата и трайните насаждения агресивно си проправят път. Когато подготвяте състава, винаги използвайте предпазни средства за ръцете, очите и откритите части на тялото: гумени ръкавици, очила, шапка, шал.

Вижте още: Увеличете реколтата от краставици с тези 5 ефективни метода

Нека вашата градина винаги ви доставя само положителни емоции!