Всеки знае какво представляват бръчките. Те се появяват по лицето и обикновено са резултат от стареенето. Въпреки това, фактори като прекомерното излагане на слънце и пушенето могат да ускорят процеса на стареене и да доведат до бръчки по лицето по-рано, отколкото бихте очаквали. Те не представляват сериозен здравословен проблем, но със сигурност представляват основен естетически проблем.

Какво причинява бръчките?

Както казахме, стареенето е най-честата причина за появата на бръчки. Излагането на слънце обаче може също да предизвика бръчки. С възрастта кожата преминава през 3 изменения. Кожните клетки започват да се делят в началото, което премахва горните слоеве. След като това стане, по-дълбокият слой на кожата става свободен, подготвяйки се за последния етап, когато кожата губи мазнините си и става по-малко гъвкава. Веднага след като 3-та фаза приключи, на челото могат да се появят бръчки, както и около очите и устата.

Прекомерното излагане на слънце може да увреди кожата и да влоши ситуацията. Слънчевите ултравиолетови лъчи блокират производството на колаген в кожата, увреждат клетките и намаляват еластичността ѝ.

Лекарите обикновено препоръчват здравословен начин на живот и диета, за да запазите кожата си във форма, но въпреки всичко процесът е необратим. За щастие, има начин да се отървете от бръчките напълно натурално.

Как да се отървете от бръчките по натурален начин?

Инструментът, който имаме за вас днес, ще подмлади кожата ви и ще премахне бръчките по лицето ви, но първо трябва да се отървете от лошите навици. Ако пушите, трябва да спрете да го правите, тъй като това разрушава кожата и цялостното ви здраве. Яжте храни, богати на антиоксиданти, както и противовъзпалителни храни, които подобряват здравето на кожата ви. След като се отървете от лошите навици, можете редовно да използвате тази рецепта:

Съставки:

  • 2 капсули витамин Е
  • 2 капки масло от мащерка
  • 1 чаена лъжичка кокосово масло

Подготовка:

Отворете капсулите и поставете съдържанието в купа. След това добавете кокосово масло и масло от мащерка и разбъркайте добре. Сега нанесете крема върху лицето си преди лягане и го втрийте в кожата си. Повтаряйте процеса всяка вечер и резултатите ще бъдат видими скоро.

Вижте още: Този лек топи мазнините, възстановява зрението и слуха

Инструментът ще подмлади клетките на кожата ви и ще им осигури влага, ефективно забавяйки процеса на стареене. Това означава, че кремът ще премахне признаците на бръчки от кожата ви и ще я направи по-добра от всякога!