НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този лек намалява лошия холестерол и пречиства целия организъм

Този лек намалява лошия холестерол и пречиства целия организъм

0
Този лек намалява лошия холестерол и пречиства целия организъм
Този лек намалява лошия холестерол и пречиства целия организъм

Този лек намалява лошия холестерол и пречиства целия организъм

Холестеролът е вещество (стероид), което е необходимо за живота. Той е неразделна част от мембраните на всички клетки в тъканите и органите. Също така е част от хормона на растежа, развитието и репродукцията, както и част от жлъчните киселини, които са необходими при храносмилането.

Малко количество холестерол циркулира в кръвта под формата на комплекси, наречени липопротеини. Всеки комплекс е комбинация от протеин, фосфолипид, холестерол и триглицерид. В зависимост от плътността са класифицирани в HDL, LDL и VLDL.

HDL (добър холестерол) пренася излишния холестерол за отстраняване. LDL (лош холестерол) отлага холестерола в тъканите и органите.

Понякога е странно как човек, който не е дебел, не яде много мазна храна, не изпитва никакви проблеми и няма причина да подозира, че нещо не е наред, но ако си направи изследвания, те показват, че холестеролът му е повишен.

Затова е добре от време на време да си правите кръвни изследвания. Така че, ако нивото на холестерола е високо, в кръвта циркулират мастни жълтеникави топчета, които могат да бъдат отложени върху стените на артериите и да образуват плаки, които стесняват артериите.

Това стесняване води до намаляване на кръвния поток, което от своя страна може да доведе до някои сърдечни проблеми и дори до инфаркт.

Излишният холестерол може да доведе до образуването на плаки в кръвоносни съдове, което води до тяхното стесняване, атеросклероза и риск от многобройни заболявания, сред които инфаркт и инсулт.

Тази напитка намалява лошия холестерол в кръвта, а освен това пречиства и освежава кръвта и извършва пълна детоксикация.

Необходими съставки:
1 кг лимони
3 връзки магданоз
2 зелени ябълки
1 голяма зелена краставица
3 см. корен от джинджифил

Приготвяне:
Измийте добре зеленчуците и плодовете, ако те са домашни и непръскани, не ги белете. Ако лимоните са купени от магазина, оставете ги за известно време във вода със сода за хляб и ги измийте добре, защото в рецептата се използва и кората, ако и другите хранителни продукти са закупени от магазина, обелете ги. Измийте добре магданоза.

Нарежете всички съставки на малки парченца и ги поставете в блендер с малко вода. Разбъркайте, докато сместа стане гладка. След това долейте още 1,5 литра вода и съхранявайте в по-голям стъклен буркан и бутилки в хладилника.

Оставете да престои за 24 часа, за да активирате съставките.

Употреба: три пъти на ден половин час преди хранене по една ракиена чашка.