НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол и диабет

Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол и диабет

0
Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол и диабет
Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол и диабет

Лек за сърце, високо кръвно налягане, холестерол, запушени артерии и диабет

В народната медицина глогът се използва като средство за сърдечни заболявания, а през 19 век френските и английските лекари широко са го прилагали.

Тинктурата от глог се появява в книгата на хомеопатичните лекове някъде по време на Втората световна война, а след това глогът бил обект на множество изследвания, които просто доказват неговата ефикасност.

Тинктура:
20 гр. цветове от глог и листа
100 мл. медицински спирт 70-96%

Приготвяне:
Нарежете цветовете и листата в стъклен съд и ги залейте със спирт и оставете да престоят за 4-6 седмици при стайна температура. Разклащайте съда от време на време.

Употреба: приема се 3-5 пъти на ден, 15 капки на бучка захар или вода, чай или друга напитка, след предварителна консултация с лекар.

След 5-7 дни направете почивка от 2-3 дни.

Глогът е отличен лек за сърце укрепва и регулира сърдечния ритъм и е отличен регулатор на кръвното налягане. Препоръчва се при възпаление на сърдечния мускул (миокардит) и атеросклероза, а има благоприятен ефект и при слабост на сърдечния мускул.

Действа и диуретично.
Глогът е чудесно средство за успокояване на нервната система, така че се препоръчва при сърдечно и нервно болни, при изразени симптоми на менопауза, безсъние и тревожност под формата на чай от листа.

Плодовете на глога в някои страни се използват и в кулинарията, но и в козметиката. Препоръчва се за мазна или раздразнена и зачервена кожа под формата на лосион за лице.

Сироп от глог:
1,5 кг глог
вода – 2,5 см. над плодовете

Приготвяне:
Поставете плодовете в купа и ги залейте с вода – да бъде 2,5 см. над тях. Оставете ги да се киснат в продължение на 24 часа.

Сложете ги на слаб огън на следващия ден да се варят за 30 минути, при постоянно разбъркване. След това отстранете от котлона и оставете да се охлади за 30 минути.

Прецедете, а течността съхранявайте в хладилника. Залейте плодовете отново с вода, точно както първия път. Повторете цялата процедура, прецедената течност смесете с първата, която сложихте в хладилника.

Сложете я да се вари, докато остане 1/4 от нея. Съхранявайте в стъклен буркан.

Употреба: по 6-12 супени лъжици на ден. Срок на годност: неограничен.

Чаят се приготвя от същото количество цветове и листа или само цветове или листа. 1 чаена лъжица на 1 чаша вода.

Пият се по 2-3 чаши на ден, подсладени с мед на глътки.

loading...
loading...