НАЧАЛО ЗДРАВЕ Малкото цвете, което помага при проблеми с черния дроб и стомаха

Малкото цвете, което помага при проблеми с черния дроб и стомаха

Малкото цвете, което помага при проблеми с черния дроб и стомаха
Малкото цвете, което помага при проблеми с черния дроб и стомаха

Малкото цвете, което скоро ще започнете да виждате на всяка крачка, има магически свойства! То лекува хепатит, заболявания на черния дроб, бъбреците, стомаха – и е достатъчно само да  направите сироп от него.

Глухарчето е било популярно растение в продължение на хиляди години и неговите свойства са били използвани при лечението на различни заболявания.

Премахва токсините от черния дроб, стимулира производството на жлъчен сок, регулира нивата на холестерола, лекува алергии и е отлична помощ за бременните жени и жените в менопауза.

Най-добре е да започнете лечението от началото на пролетта през април (като го събирате на места, където въздухът е възможно най-чист).

Стъблото е най-полезната част, защото лекува диабет, пречиства кръвта, регулира обмяната на веществата и лекува проблемите със стомаха.

Зелената част от глухарчето е богата на витамини и дори може да бъде добавена към салати и различни ястия, за да отслабнете и да получите правилните хранителни вещества.

Цветята се използват за приготвянето на сироп, който пречиства кръвта, подпомага храносмилането и подобрява кашлицата.

Борба срещу различни здравословни проблеми.

Трябва да почистите корените, да ги отрежете и да ги оставите да изсъхнат на чист въздух в продължение на 15 дни. Когато изсъхнат, трябва да ги държите в буркан на тъмно, студено място. Корените са изключително полезни за черния дроб, жлъчката, бъбреците и лимфата и са ефективни при лечение на запек, акне, хепатит, ревматизъм, запек, както и на кисти и тумори. Те са особено ефективни и полезни за жените при проблеми с кърменето.

Рецепта за сироп.

Необходими съставки:

  • 400 жълти цветове от глухарче;
  • 4 нарязани лимона;
  • 4 нарязани портокала;
  • 3 литра вода.

Добавете съставките във водата и ги оставете за 24 часа. След това добавете 2 чаши захар и варете половин минута. Когато сместа се сгъсти, се отстранява от котлона и се излива в стерилизирани буркани. Използвайте сиропа за лечение на настинки, упорита кашлица и бронхит.

Рецепта за чай.

Чаят от глухарче се прави от сушени корени, нарязани на кубчета и смесени с листа от глухарче. Вземете 1/2 чаена лъжичка от сместа и я добавете към чаша вода, за да приготвите чай.

Можете също да смесите 60 грама от тази смес с 30 грама сушени корени от малкото цвете. Варете 20 минути. След това пийте по 1 чаша три пъти на ден.

Глухарче (Taraxacum officinalis) – предимства и свойства.

Глухарчето е тревисто многогодишно растение, чиято височина достига 10-30 см. За терапевтични цели се събират корените и листата, които се изсушават, за да се получат инфузии, екстракти и таблетки.

Вижте още: Подмладете сухожилията и ставите! 100% резултат на всяка възраст!

Коренът и листата са богати на фруктоза и инсулин; съдържат активни вещества, фенолни киселини и стероли. Листата съдържат също флавоноиди, калиеви соли и кумарини.