НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Математиката никога не е била толкова лесна с тези трикове

Математиката никога не е била толкова лесна с тези трикове

0
Математиката никога не е била толкова лесна с тези трикове
Математиката никога не е била толкова лесна с тези трикове

Някои хора смятат, че математиката е най-трудния предмет, пред който могат да се изправят през целия си живот като ученици или студенти.

Има хора, които не успяват да се справят с математиката и дори има такива, които започват курсове, за да намерят решение, използвайки числа.

Въпреки че има много изобретения, предназначени да улеснят живота на учениците като калкулатора, математиката все още е труден предмет, дори и сега.

Е, за тези, които искат да научат математиката, има няколко трика, които ще ви позволят да решавате математическите задачи толкова лесно, както 1-2-3.

Умножение с 11

Когато двуцифрено число се умножи с 11, първата и последната цифра на отговора остават същите като дадените. Що се отнася до средната цифра, всичко, което трябва да направите, е да съберете двете числа заедно. И това е всичко.

Метод “Пеперуда”

Ако изваждате дроби, най-лесният начин да намерите отговора е да нарисувате пеперуда между числата. След това да умножите числата и да поставите отговорите си на върха на пеперудата. Умножавайки знаменателите един с друг, получавате знаменателя на окончателния отговор. Що се отнася до числителя, просто извадете отговорите, които сте написали на върха на пеперудата.

Умножение с 12

В таблица, кратна на 12, можете лесно да прецените резултата, като първата цифра на отговора е кратна на 1. След това втората цифра и следващите цифри за завършване на отговора са кратни на 2.

Вижте още: Само хората с идеално цветно зрение могат да прочетат тези 8 думи!

Е, доста лесно, нали? Със сигурност съжалявате, че не сте знаели за тези трикове преди. Въпреки това, не е твърде късно да започнете да ги прилагате!