НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Погрижете се за растенията си в дома и офиса с този трик

Погрижете се за растенията си в дома и офиса с този трик

0
Погрижете се за растенията си в дома и офиса с този трик
Погрижете се за растенията си в дома и офиса с този трик

Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? За тази цел трябва да поработите усилено: внимателно да се грижите за растенията, да ги поливате, подрязвате, подхранвате, пресаждате.

След като изучите характеристиките на всяко цвете и правилно сте подбрали стайните растения за вашия апартамент, можете да си осигурите целогодишна буйна цъфтяща градина, без да напускате дома си.

Както и австралийката, която смятала, че кухнята й изглеждала много сива и бедна. Тя решила да украси пространството си с нови цветя. В един момент обаче те започнали да увяхват.

Тогава жената предприела следното – за да върне растенията към живота, използвала английска сол или епсом соли.

У нас това вещество се продава под името “магнезий” или магнезиева сол на сярна киселина. По-възрастните хора си спомнят, че преди са я използвали като слабително средство. Британците успешно прилагат тази сол в техните градини и оранжерии.

Какво трябва да направите?

Поставете саксията с растението в банята и го напръскайте с разтвор на магнезиев оксид.

Какво ще се случи?

“Умореното” и увяхнало цвете незабавно ще се съживи!

Ако листата на растението започнат да се свиват (при липса на вредители), това е сигнал, че му липсва магнезий.

Разтворете 1 супена лъжица сол в 5 литра вода, поливайте растението с този разтвор веднъж седмично, докато листата започнат да изглеждат нормално.

Магнезият доставя на растенията есенциални микроелементи, поддържа тяхното здраве, осигурява им атрактивен външен вид – предотвратява пожълтяването на листата.

Проучванията и опитите на английска сол в градинарството показват, че тя спомага за увеличаване на добива на чушки и домати. Подхранването с английска сол подобрява цъфтежа на тези култури.

Достатъчно е да добавите 1 чаена лъжичка английска сол към 5 литра вода и да пръските храстите от чушки и домати с този разтвор на всеки две седмици.

Не забравяйте, че прекалено концентрираният разтвор може да повреди листата на растенията и да изгорят на слънце. Затова стриктно се придържайте към дозата.

Вижте още: За висок добив от краставици, спазвайте тези 10 правила

Не забравяйте да си запазите тази ценна информация!