НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахнете досадните гъбички по ноктите ефективно и без усилия

Премахнете досадните гъбички по ноктите ефективно и без усилия

0
Премахнете досадните гъбички по ноктите ефективно и без усилия
Премахнете досадните гъбички по ноктите ефективно и без усилия

Да се отървете от досадните гъбички по ноктите е много просто, ако знаете тези рецепти!

Гъбичките по ноктите са вид гъбична инфекция, която се появява, когато гъбичният дерматофит започне да расте под нокътя. Това обикновено прави нокътя дебел, жълт и крехък. Тъй като инфекцията се разпространява, ноктите могат да започнат да се отделят от пръста.

Причините за появата на гъбички по ноктите са много, включително неспазване на правилата за хигиена и отслабване на имунната система.

Има натурални средства за борба и лечение на тези проблеми и инфекции на кожата на краката:

1) Ябълков оцет

Ябълковият оцет има антимикробни свойства. Помага за премахване на гъбичките. За тази процедура, смесете равни части вода и ябълков оцет и поставете пръстите си в тази смес в продължение на половин час.

След това изсушете ноктите, ако е необходимо, дори използвайте сешоар. Правете това веднъж на ден в продължение на няколко седмици.

Можете да използвате и друго ефективно средство: смесете 1 супена лъжица оризово брашно и 2 супени лъжици ябълков оцет. Нанесете върху ноктите и оставете сместа да работи 5-15 минути. След това просто изплакнете с вода и подсушете добре. Повтаряйте всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

2) Натриев бикарбонат

Натриевият бикарбонат, въпреки че не убива гъбичките, няма да им позволи да се разпространяват и да продължат да растат.

Смесете 2 части сода с 1 част топла вода. Направете паста, поставете я върху нокътя и оставете за 20 минути. След това измийте и повтаряйте процедурата 2 пъти на ден в продължение на 1-2 месеца.

Можете също така да сложите сода в обувките си и да я оставите да действа през цялата нощ, като я премахнете на сутринта. Това ще предотврати повторното заразяване с гъбички.

3) Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има противогъбични и антисептични свойства, които помагат за премахване на гъбичките по ноктите. Почистете заразения нокът със спирт. След това сложете няколко капки масло от чаено дърво. Правете това поне 1-3 пъти дневно в продължение на 1-2 месеца.

4) Масло от риган

Маслото от риган има антисептични и противогъбични свойства, които помагат да се отървете от досадните гъбички по ноктите.

Смесете 5 капки масло с 2 супени лъжици зехтин, навлажнете памучен тампон и нанесете върху заразения нокът. Оставете за 1 час. След това използвайте четка за зъби, за да избършете горния слой на нокътя. Изплакнете с топла вода. Правете това веднъж дневно в продължение на 4 седмици.

5) Листерин

Листеринът действа и като антисептично, и противогъбично средство.

Смесете равни количества листерин и ябълков оцет. Навлажнете памучен тампон, поставете го върху нокътя и оставете да действа  45 минути. След това почистете ноктите с четка за зъби и изплакнете. Правете това всеки ден в продължение на 30 дни.

6) Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които функционират като естествени фунгициди.

Вижте още: Почистване на кръвоносните съдове на мозъка с 5 ефективни метода

Нанесете малко кокосово масло върху нокътя и го накиснете. Правете това 2-3 пъти на ден.

Можете дори да смесите 5 части кокосово масло и една част етерично масло от риган. Нанесете върху нокътя и оставете да действа за 10-20 минути. Правете това 2 пъти на ден в продължение на 4-8 седмици.