НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Спасете растенията си от листни въшки с това средство!

Спасете растенията си от листни въшки с това средство!

0
Спасете растенията си от листни въшки с това средство!
Спасете растенията си от листни въшки с това средство!

Лесен начин да спасите растенията си от листни въшки с водка.

Водката се възприема от повечето като алкохолна напитка. Въпреки това, си струва да се отбележи, че тя е полезна за много неща, особено за хората, които отглеждат рози.

Въпреки красотата на тези цветя, те могат да бъдат много придирчиви. Ако растенията се разболеят, не бързайте да ги отписвате. Опитайте да използвате водка.

Разредете 1 чаша от алкохолната напитка в кофа с вода и полейте растението с тази смес. Растението ви ще изглежда много по-добре отпреди.

Водката е отлично средство за борба с листните въшки. Тези вредители могат да пренасят опасни вируси и буквално да унищожат вашите растения. В магазините за цветя можете да намерите много препарати за борба с тях, но не всеки иска да използва силни отрови в градината си. Освен това, токсичните елементи на тези средства имат отрицателно въздействие не само върху вредните, но и върху полезните насекоми.

За пръскане на растенията са подходящи водка или спирт. Растенията се обработват вечер. При залез слънце насекомите са по-малко подвижни. Освен това, интензивното пречупване на светлината може да изгори листата.

Пръскането се извършва по такъв начин, че листата се обработват от двете страни. Необходими са ви 20 грама сапун на 1 литър хладка вода. Сапунът трябва да се разтвори в течността и след това да се добави водка, в зависимост от това, което ще обработвате: за дървета и овощни растения – 300 мл. водка; за декоративни храсти, зеленчуци и плодове – 100 мл водка.