НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как листата на краставиците в градината да не пожълтяват?

Как листата на краставиците в градината да не пожълтяват?

0
Как листата на краставиците в градината да не пожълтяват?
Как листата на краставиците в градината да не пожълтяват?

Листата на краставиците, които пожълтяват, често безпокоят градинарите. Днес, сме подбрали няколко съвета по този въпрос.

Как да направим така, че листата на краставиците да не пожълтяват?

  1. След поникване във фазата на развитие трябва да се обработят 3 – 4 листа на краставиците със следната смес: в кофа с вода се добавят 30 капки йод, 20 грама сапун за пране и 1 литър прясно мляко. Пръскането със сместа може да се извършва на всеки 10 дни.
  2. Вечерта накиснете хляб в кофа с вода, разбъркайте на сутринта хляба, добавете малък флакон с йод, разредете течността с 1 литър вода и поръсете краставиците. Останалата течност може да се съхранява на хладно място. С това средство обработвайте леглата на всеки 2 седмици и до есента краставиците и върховете ще останат зелени.
  3. Разредете 2 литра суроватка и 150 грама захар в кофа с вода. Напръскайте и полейте краставиците. След това лечение краставиците и чушките отново ще образуват пъпки и ще дават плодове.
  4. 700 грама лучени люспи добавете към 10-литрова кофа с вода и кипнете. Отстранете от котлона, затворете с капак и накисвайте в продължение на 12-14 часа. Прецедете, отделете люспите. Разредете с вода, както следва: 1 литър инфузия на 4 литра вода. Обилно напръскайте краставиците и поливайте почвата.
  5. Напръскайте и поливайте краставиците с разтвор на суроватка: 1 литър суроватка на 5 литра вода.
  6. Регулирайте напояването: възможно е краставиците да нямат достатъчно вода или водата за напояване да е твърде студена.

Вижте още: Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане