НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане

Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане

0
Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане
Хортензия в саксия: съвети за успешно отглеждане

Хортензия в саксия: ето какво да направите, за да ви радва с буйни цветове

За да имат възможно най-много цветове през сезона, помислете за видовете хортензии, които цъфтят повече пъти. Тези растения цъфтят в началото на сезона, но по-късно образуват нови пъпки и продължават да цъфтят.

Когато избирате растения, които искате да засадите за новия сезон, имайте предвид, че видовете, които растат и цъфтят само в определено време на годината или само за един сезон, не са единствените, които можете да намерите на пазара. Особено когато става въпрос за растения, които успешно се отглеждат в саксии.

Хортензиите са лесни за засаждане и отглеждане за дълъг период от време. За разлика от едногодишните цветя, хортензията е многогодишно цвете и може да се отглежда както в саксия, така и в градина.

Когато купувате хортензия в саксия, търсете “hydrangea macrophylla”. Тя ще ви радва с буйните си цветове от година на година, за разлика от някои други видове, които цъфтят само за няколко седмици.

За тази цел избирайте видовете, които цъфтят няколко пъти.
Такава е например хортензия “Endless Summer”. Тя е със сини и розови цветове. За разлика от нея, “Blushing Bride” има бели цветове, които с течение на времето добиват сини и розови нюанси.

Първата многогодишна хортензия е “Twist-n-Shout” и дава розови и зеленикави цветове върху червени клонки. Хортензия “Summer Crush” цъфти с красиви малинови цветове.

Когато решите какъв тип хортензия искате да купите, обърнете внимание на пропорциите за засаждане. Експертите препоръчват разсад от около 38 см. в обем, особено за вида Endless Summer. В магазините за цветя ще ви предложат специална смес, която е много по-добра от почвата в градината ви.

Поставете цветето на терасата или в градината, където има достатъчно слънчева светлина, но не го излагайте на твърде много слънце, защото може да изгори или на прекалено сенчесто място. Сутрешното слънце и следобедната сянка са идеални за това цвете.

Хортензията обича влагата, затова не позволявайте почвата да бъде суха. Въпреки това, не прекалявайте с водата, за да не загният корените. Почвата не трябва да бъде прекалено суха или прекалено влажна. Ако пътувате за определен период, преместете вашите хортензии някъде на сянка, за да избегнете изсушаване.

РЕКЛАМА1
loading...
loading...
loading...