НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да отгледате лимоново дърво от семка в собствения си дом?

Как да отгледате лимоново дърво от семка в собствения си дом?

0
Как да отгледате лимоново дърво от семка в собствения си дом?
Как да отгледате лимоново дърво от семка в собствения си дом?

Ако харесвате лимони, тази статия ще ви научи как да отгледате лимоново дърво от семка.

Имате нужда от лимон, който можете да купите от супермаркета. Разбира се, по-добре е да изберете органичен. Тъй като лимоновите дървета обикновено се присаждат, това означава, че дивото лимоново дърво ще трябва да се отгледа от семки.

Вие ще трябва да ги използвате като основа за присаждане на плодоносните видове, ако искате да получите изобилни и големи лимонови плодове.

Изпълнете следните стъпки:

  1. Отрежете лимона с нож и отстранете семките. Ако нараните семките, докато режете лимона с нож, не можете да ги използвате. Измийте ги с вода, за да отстраните пулпата около тях.
  2. Разделете всяко семе на половината, като използвате нокътя си. Изсипете семките в малка купа и ги залейте с малко вода. След това покрийте с хартиена кърпа, за да я поддържате влажна.
  3. Когато растенията станат по-големи, ги засадете в пръст.

Защо лимоните са полезни?

Лимонът е суперхрана. Той съдържа много полезни вещества, независимо дали ще го добавите във водата си или ще го използвате заедно с кората. Отглеждането на лимоново дърво не трябва да ви плаши.

Лимоните са богати на витамин С, който е под формата на лимонена киселина. Доказано е, че подобрява усвояването на калций от храносмилателната система.

Те съдържат уникални флавоиноиди и голямо количество антиоксиданти, които могат да се борят със свободните радикали и раковите клетки. Лимоновите антиоксиданти също помагат за защита на кръвоносните съдове и повишават имунитета.

В допълнение, лимоните помагат при лечението на инфекции на пикочните пътища и много проблеми с храносмилането. Те могат да бъдат използвани и като естествен антисептик.

Вижте още: Вкусни домати през цялата година, които ще може да отгледа всеки

Тъй като този плод е богат на витамин С, внимавайте с дневния му прием, за да избегнете дискомфорт в червата и диария.