НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 15 кулинарни съвета от великия готвач Гордън Рамзи

15 кулинарни съвета от великия готвач Гордън Рамзи

0
15 кулинарни съвета от великия готвач Гордън Рамзи
15 кулинарни съвета от великия готвач Гордън Рамзи

15 кулинарни съвета от Гордън Рамзи

Дори най-качествените съставки и изисканите рецепти няма да спасят ястието ви, ако не знаете тези трикове на известните готвачи. Да се учите от професионалистите винаги е приятно и интересно: представяме ви най-интересните трикове от създателя на Hell’s Kitchen – Гордън Рамзи.

Кога трябва да посолите яйцата
Гордън Рамзи препоръчва добавянето на сол към яйцата в самия край на готвенето. Ако ги посолите твърде рано, текстурата на ястието ще бъде каучукова, защото солта бързо ще премахне влагата от яйцата.

Съхранете зелените подправки свежи
Ако сте си купили зелени подправки и искате да ги използвате в рамките на една седмица, съхранявайте ги в съд с вода, за да ги запазите свежи и апетитни.

Пригответе перфектната пържола
Преди да използвате растителна мазнина, загрейте тигана така, че да започне да пуши леко. След това подправете пържолата по свой вкус и добавете сол и черен пипер, намажете я с мазнина я го поставете в тигана. Запържете месото за 2,5 минути от всяка страна.

Как да премахнете семките от лютите чушки
За да премахнете семките от лютите чушки безболезнено, прекарайте ги между дланите си, преди да отрежете върховете. Така, когато започнете да почиствате семките, те лесно ще паднат.

Как да направим зехтина още по-ароматен и по-вкусен
Използвайте стъблата на зелените подправки, за да подобрите вкуса на зехтина. Измийте ги и ги изсушете, залейте ги с топъл зехтин и затворете съда.

Как да поддържате кухненските ножове
За да бъде готвенето приятно и леко, уверете се, че кухненските ножове са винаги остри. Гордън Рамзи съветва да ги точите след всяка употреба или пред това.

15 кулинарни съвета

Как да ускорите узряването на плодовете
Ако сте закупили неузрели плодове, винаги можете да ускорите процеса на узряване. Сложете плодовете в хартиена торба „в компанията” на банан и оставете плика на тъмно място. Бананът ще помогне на плодовете да узреят по-бързо.

Как да използвате ванилови пръчки
Гордън Рамзи съветва да използвате ванилови пръчки, за да направите обикновената захар още по-ароматна. Просто ги добавете към съда, в който съхранявате захарта.

Как да изпечете идеалните картофи
За да приготвите хрупкави картофи, първо ги сварете и ги оваляйте в малко брашно, преди да ги сложите във фурната.

15 кулинарни съвета

Как да изберете вкусен ананас
Ако не можете да попаднете на перфектния ананас, Гордън Рамзи съветва да опитате следния метод за определяне на неговата зрялост: издърпайте едно от листата. Ако лесно се отделя от плода, ананасът ще бъде сладък и вкусен.

Как правилно да режете лук
За да не плачете през цялото време, докато почиствате и режете лука, не премахвайте корена по време на целия процес, а го отрежете, когато вече сте нарязали лука.

Как бързо да нарежете чесъна
За перфектно нарязван чесън на малки парченца, добавете малко сол: това ще разруши влакната на чесъна, а рязането ще бъде много по-лесно.

Как да готвите, без да оставяте много боклук в кухнята
За да организирате процеса на готвене и да не нацапате всичко наоколо, винаги дръжте под ръка плик, в който бързо ще изхвърлите отпадъците, вместо да се разхождате всеки път до голямата кофа.

15 кулинарни съвета

Как да подготвите месото за готвене
Преди готвене, уверете се, че месото е престояло на стайна температура. Така можете спокойно да се ориентирате за времето за приготвяне, посочено в рецептата и съответно да получите перфектното ястие.

Как правилно да варите ориз
За да не се слепва оризът, Гордън Рамзи препоръчва да го изплаквате в гевгир под течаща студена вода преди приготвяне.

Тези 15 кулинарни съвета ще превърнат готвенето в истинско удоволствие за вас.