НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чаша кафе всеки ден – задължителна при следните 3 заболявания

Чаша кафе всеки ден – задължителна при следните 3 заболявания

0
Чаша кафе всеки ден - задължителна при следните 3 заболявания
Чаша кафе всеки ден - задължителна при следните 3 заболявания

Задължително пийте чаша кафе всеки ден при следните 3 заболявания

Всеки ден по света се изпиват милиарди чаши кафе. Всеки човек годишно консумира около четири килограма кафе. Популярността на тази напитка набира скорост.

На фона на подобна тенденция резултатите от изследванията на учени от един американски университет изглеждат особено интересни.

Изследване, в което са взели участие повече от 100 хиляди души, потвърждава, че консумацията на кафе има положителен ефект върху организма, може да предотврати редица заболявания, да подобри имунитета и защитната функция.

Действие на кофеина

Диабет тип 2
Честата консумация на кафе стимулира повишеното производство на протеин, който свързва тестостерона и естрадиола. Тези хормони играят роля за формирането на диабет.

За да се намали вероятността от развитие на захарен диабет, учените препоръчват най-малко 6 чаши кафе за мъжете.

На представителите на по-слабия пол, кафето действа по малко по-различен начин, така че при тях кафето ще намали вероятността от диабет само с 30%.

Чернодробно заболяване
Консумацията на няколко лъжици кафе намалява вероятността от развитие на рак на черния дроб с 40%. 3 чаши от ароматната напитка дневно намаляват риска от смърт поради цироза на черния дроб с до 60%. Тук става въпрос за цироза, която не е причинена от хепатит С.

Болест на Паркинсон
Благодарение на многобройни изследвания, лекарите успяха да установят, че умерената консумация на кафе пряко влияе върху вероятността от развитие на болестта на Паркинсон.

Интересен факт е, че сред любителите на кафето има много малко самоубийства. Според учените това е така, защото кафето допринася за производството на хормона на щастието.

Обичате ли кафе? Пийте любимата си напитка и бъдете здрави!