НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отвара от ленено семе лекува болката в ставите безследно!

Отвара от ленено семе лекува болката в ставите безследно!

Отвара от ленено семе лекува болката в ставите безследно!
Отвара от ленено семе лекува болката в ставите безследно!

Тази отвара от ленено семе не само лекува, но и очиства организма!

Съпругът ми и аз сме пенсионери. Имаме три деца и трима внуци. Работим в градината, отглеждаме добра реколта от зеленчуци и плодове и, разбира се, от лечебни билки. За съжаление, като много възрастни хора, не можем да се похвалим с добро здраве. Аз, например, имам артроза, коленете ми се подуват толкова много, че трудно върша домашната си работа. Реших да водя здравословен начин на живот – просто да не бъда мързелива!

Започнах сутрин да правя упражнения. Гладувам веднъж седмично и провеждам лечение с ленено семе. Натърквам също краката си с ябълков оцет: отървах се от спазмите и налягането се нормализира.

Не използвам хапчета, сега мога да ходя по цял ден. И то с доста бърза крачка. Имам усещането, че мога и да бягам.

Рецептата за почистване с ленено семе за лечение на болки в ставите

Има една добра рецепта за отстраняване на соли, токсини и дори радионуклиди от тялото: вземете 1 чаша (200 грама) ленено семе, налейте 3 литра студена изворна вода, оставете да заври и поставете за 2 часа на слаб огън.

От готовата отвара отстранете лененото семе. Пийте три дни по 1 литър на ден. На всеки 3 дни правете нова отвара. Курсът на лечение е 18 дни.

От лененото семе, останало от отварата, правете компреси с восъчна хартия върху ставите и завързвайте с превръзка. Компресите са ефективни не само при артрит, но и за артроза.

Ленено семе: ползи и вреди

В народната медицина лененото семе се използва при стомашни язви, гастрит, хроничен катар на стомаха, бронхит (като отхрачващо средствп), кашлица, бъбречни заболявания.

Прецедената отвара с мляко се консумира при белодробна туберкулоза, левкемия, диария.

Отварата се препоръчва и за лечение на рани и язви в устата (чрез гаргара). Нищо чудно, че ботаническото име на лена се превежда като “изключително полезно”.

Лененото масло от своя страна съдържа минималното количество холестерол и голямо количество ненаситени мастни киселини, а когато се консумира с храна, увеличава концентрацията на фосфолипиди в кръвта.

Често дават на пациентите с рак след химиотерапия отвара от ленено семе. Тя не само облекчава интоксикацията, но и има положителен ефект върху кръвната картина.

Вижте още: Китайска маска с нишесте, мед и сол за красива кожа

Противопоказания:

  • Ленът е безвреден, не все пак да не забравяме, че има противопоказания. Продължителната употреба на ленено семе и особено прекомерното му количество може да доведе до отравяне.
  • Лененото семе не трябва да се използва при увеличена болка при холецистит.
  • Ленът е противопоказан при остра чревна дисфункция (непоносима диария). Също е противопоказан при кератит (възпаление на роговицата на окото).