НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Профилът ви в социалните мрежи може да разкрие много за вас

Профилът ви в социалните мрежи може да разкрие много за вас

0
Профилът ви в социалните мрежи може да разкрие много за вас
Профилът ви в социалните мрежи може да разкрие много за вас

Профилът ви в социалните мрежи може да разкрие дали страдате от ниско самочувствие

Животът в 21 век е неразривно свързан със социалните мрежи. Повечето от нас прекарват онлайн няколко часа на ден. Публикуваме снимки и видеа, пишем публикации, харесваме и коментираме публикации.

Всяко действие в социалната мрежа може да разкаже много за вас.

Профилът ви може да каже всичко за вас. Вярвате или не, но ако една от следните точки се отнася за вас, тогава страдате от ниско самочувствие.

Искате ли да узнаете? Проверете!

Често ли ползвате “check-in”, за да съобщите на приятелите си за текущото си местоположение? Това е лош навик. Вие просто очаквате одобрение и дори завист за това, че сте на хубаво място. Човек с висока самооценка няма да съобщава на приятелите си за всяка своя стъпка.

Публикувате снимки от тренировките си? Освен ако не споделяте полезна информация на тема упражнения, а просто се хвалите, че работите за фигурата си. Най-вероятно няма да постигнете добри резултати. Запомнете: идвате във фитнеса, за да спортувате, а не да правите снимки. Повишете самочувствието си!

Споделяте менюто си? Това е просто смешно. На кого му пука, че се храните правилно? Всъщност никой не чете такава информация. А вие общувате със себе си.

Списъкът с приятелите ви е пълен с непознати хора? И този списък се увеличава всеки ден? Това означава, че не можете да приемете себе си на психологическо ниво. Само несигурните в себе си хора правят това. Ценете качеството, а не количеството.

Хвалите се с маркови покупки? Почти всеки обича пазаруването. Но ако всички, подобно на вас, споделят какво са си купили, социалната мрежа просто ще се превърне в сметище. Явно искате одобрение от приятелите си. Няма да правите това, ако имате добро самочувствие.

Свикнали сте да споделяте чувствата си в социалната мрежа? Всъщност вие подсъзнателно демонстрирате липса на емоции в реалния живот.

Ако не искате да демонстрирате ниско самочувствие, следете какво публикувате на страниците си в социалните мрежи.