НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако намерите смартфон, не го връщайте поради тази причина

Ако намерите смартфон, не го връщайте поради тази причина

0
Ако намерите смартфон, не го връщайте поради тази причина
Ако намерите смартфон, не го връщайте поради тази причина

Ако случайно намерите смартфон на улицата, много добре обмислете действията си, защото можете да стигнете до затвора!

Историята, която ви разказвам днес, се случи преди няколко години. В един типичен безгрижен ден се върнах от университета, когато чух странни звуци от храстите. След няколко минути разбрах, че е телефонно обаждане и намерих смартфон: не най-скъпият, но много популярен модел.

Имаше един не много успокояващ момент – заряда на батерията беше само 2%. Като се има предвид, че моят телефон се изключва на 5%, реших да включа телефона в режим на пестене на батерията и бързо отидох до вкъщи, за да го заредя. У дома започнах да получавам известия за пропуснати повиквания и SMS-и, които съдържаха молба да върнат телефона на дъщеря им.

Е, вече направих първата грешка в този момент – оставих SIM картата в телефона. Направих и втора грешка, след като се обадих по съвест – набрах номера, от който бяха изпратени SMS-ите. Накрая ми вдигна жена, която веднага започна да пита как е намерен телефонът и къде съм сега. Естествено, на всички въпроси беше даден верен отговор.

Тогава се оказа, че съм допуснал почти фатална грешка, а именно, съобщих адреса си на пребиваване. Няколко часа по-късно полицаи дойдоха при мен, като поискаха да отида с тях в полицейския участък, и ми взеха документите.

Заведоха ме в кабинета на следователя, където седяха 40-годишна жена и 25-годишна ученичка, които естествено разпознаха в мое лице „крадеца“ и нейния смартфон.

Сърцето ми падна в петите, изпитах силен страх, нахлуха всякакви мисли в главата ми – всичко това ми се случи буквално за минута. Най-добрият развой на събитията беше да постигна освобождаване под гаранция. Веднага започнах да търся свидетели, които да потвърдят моето алиби по време на „престъплението“.

След това последваха най-ужасните две седмици в живота ми, през които трябваше да докажа невинността си. Искам да изразя специални благодарности на следователя, който се оказа нормален човек и не вярваше на тази девойка и на майка ѝ.

След няколко сблъсъка, когато това 15-годишно момиче постоянно объркваше показанията си, всички обвинения бяха оттеглени.

Следователят ме посъветва да заведа дело в съда за клевета. Естествено, спечелих делото. Според решението на съда трябваше да ми платят морална компенсация и да възстановят всички съдебни разноски.

Вижте още: Сънували сте починал близък човек? Ето какво означава това!

В допълнение, това семейство получи доста голяма глоба.

Моят съвет е: ако видите телефон, незабавно изхвърлете SIM картата или я вземете със себе си, или просто подминете телефона. Не забравяйте, че вашето благородство може да ви струва реална присъда.