НАЧАЛО ЗДРАВЕ Бърз и здравословен начин за почистване на организма от никотина

Бърз и здравословен начин за почистване на организма от никотина

0
Бърз и здравословен начин за почистване на организма от никотина
Бърз и здравословен начин за почистване на организма от никотина

Консумирането на повече здравословни храни е бърз и здравословен начин за почистване на никотина от организма.

Ако редовно консумирате моркови, зелен чай, спанак, киви, лимони и портокали, броколи, карфиол, брюкселско зеле и зеле, ще се избавите от вредните вещества от цигарите, натрупани в организма.

Зелен чай
Тютюнопушенето дехидратира тялото много бързо. Пиенето на големи количества домашно приготвена вода с витамини (два литра вода с лъжица настърган джинджифил, една краставица, лимон, 12 ментови листа и зелен чай, пълен с антиоксиданти) ще отмие никотина от тялото.

Морков
Никотинът вреди на кожата и я прави суха. Ако искате да се избавите от тези странични ефекти, яжте колкото се може повече моркови. Те съдържат големи количества витамини А, К, С и В, които са основните чистачи на тялото. Направете си сок от моркови, ябълка и лимон, или го добавяйте в салати.

Спанак
Фолиевата киселина е много важна за нормалното функциониране и развитие на тялото и му помага да се справи с никотина. В спанака се съдържат големи количества фолиева киселина.

Броколи, брюкселско зеле и зеле
Освен че тези растителни видове съдържат полифеноли, които са полезни за намаляване на възпалението в храносмилателната система, те съдържат и антиоксиданти, които почистват тялото от много токсини. Гответе ги колкото е възможно по-кратко, за да можете да запазите всичките им качества.

Киви, лимон и портокал
За изхвърлянето на никотина от организма допринасят витамини А, С и Е, които укрепват имунната система и помагат на организма да се бори с различни инфекции и бактерии. За да компенсирате загубените витамини, яжте киви или изпийте чаша вода с лимон. Портокаловият сок хидратира тялото, осигурява необходимите витамини, но също така почиства организма от никотина. Изстискайте два портокала, добавете малко вода и пийте между храненията.