Естествен лек за лечение на разширени вени

Напълно естествено средство за лечение на разширени вени и уморени, болезнени крака.

Докато някои смятат, че зеленият домат е отровен, други го използват за туршия.

По-малко известно е, че зеленият домат се използва външно за лечение на разширени вени.

Има много естествени природни лекове за разширени вени, но не всички действат еднакво при всички хора. Рецептата за приготвяне на това средство от зелени домати за разширени вени идва от руската народна медицина.

Измийте хубаво домата и го нарежете на тънки кръгчета. Поставете ги върху проблемните зони, където разширените вени, са видими, където има възли и спукани капиляри.

Фиксирайте с превръзка, за да може доматът да остане на кожата. Оставете да действа толкова, колкото можете да издържите. Когато отстраните доматите, измийте кожата със студена вода.

Повторете процедурата до 5 пъти на ден. Ако използвате това средство редовно, скоро ще забележите резултатите.

Капилярната мрежа видимо избледнява, възлите и подуването се намаляват и болката изчезва.

Червеният домат също помага
Нарежете го на кръгчета и ги поставете на вените, след което го фиксирайте с превръзка. Можете да оставите червените домати да действат цяла нощ.

Продължителността на лечението е индивидуална.

Как действа доматът?

Доматите съдържат киселини, които действат като антикоагуланти, което означава, че те предотвратяват съсирването на кръвта. В допълнение, доматът има способността да укрепва стените на кръвоносните съдове.

Всеки, който има разширени вени, може да тества тази процедура, особено през лятото, когато има пресни зелени и червени домати.

Зеленият домат, както и стъблото и листата съдържат алкалоид соланин. Същият алкалоид може да се намери в зеления картоф, който не е узрял. Ето защо зеленият домат не се препоръчва за консумация пресен.

Има някои рецепти, при които зеленият домат се обработва термично. Повечето хора предпочитат зелените домати в туршия.

В доматите има алкалоиди, които са полезни, защото се свързват с холестерола.