Лайм, вместо обикновен дезодорант против изпотяване!

Повечето хора прикриват миризмата на пот с дезодоранти против изпотяване.

Но малко хора знаят, че потта, която се отделя от жлезите, съдържа дермицидин, протеин, който предотвратява попадането през кожата на различни вируси и бактерии.

Дезодорантите и антиперспирантите запушват порите, заради алуминиевите соли и другите вредни вещества, съдържащи се в тях, предотвратявайки активното изпотяване, а това позволява на бактериите и инфекциите лесно да проникнат в тялото ви.

Доказано е, че повечето дезодориращи съставки, особено алуминият, могат да причинят сериозни заболявания като рак, болест на Алцхаймер и дори безплодие.

Този плод се продава във всеки супермаркет. Това е естествена и здравословна алтернатива на най-разпространените химически дезодоранти. Става въпрос за лайма.

Лаймът има антибактериални свойства. Миризмата на тялото не е резултат от активното изпотяване, а от бактериите по кожата.

Тези бактерии се размножават много бързо в топлата и влажна среда под мишниците и причиняват миризмата, от която всички се страхуваме.

Всичко, от което се нуждаете, за да направите свой собствен дезодорант, е да разрежете лайма наполовина.

Преди да си сложите дрехи, уверете се, че подмишниците ви са сухи.

В противен случай ще останат петна по дрехите ви. Можете да съхранявате лайма в прозрачно фолио и да го използвате няколко пъти.

Преди да го използвате отново, изрежете тънкия слой, който е изсъхнал.

Използвайте лайм вместо дезодорант за 7 дни и ще бъдете изумени от резултатите.

От неприятната миризма няма да има и следа. Възползвайте се от прекрасните свойства на лайма.

Дайте му шанс, спестете пари и не рискувайте със страничните ефекти на конвенционалния химически дезодорант.