НАЧАЛО ЗДРАВЕ Проверете работата на сърцето си само за 30 секунди

Проверете работата на сърцето си само за 30 секунди

Проверете работата на сърцето си само за 30 секунди
Проверете работата на сърцето си само за 30 секунди

Проверете работата на сърцето си само за 30 секунди!

Повечето хора смятат, че ще живеят дълго, но за да се случи това, трябва да са много внимателни към здравето си, което е в пряка зависимост със сърдечните заболявания и проблемите със сърдечно-съдовата система.

Има няколко аспекта, които засягат кръвообращението и причиняват смущения в работата на сърцето: заседнала работа, небалансирана диета и тенденция към лоши навици. За съжаление, понякога хората дори не осъзнават, че са настъпили нарушения в кръвообращението. Това невежество пречи на своевременното избягване на сериозни проблеми.

Има лесен начин да разберете дали имате проблеми със сърцето. У дома можете да направите този тест: поставете лед в съд със студена вода и поставете ръцете си в него за 25-30 секунди. Като ги извадите от водата, погледнете внимателно пръстите си: ако върховете им са бели или сини, то безспорно имате проблем с кръвообращението.

Струва си да ви припомним, че обикновено проблемите с кръвообращението започват внезапно и се развиват доста бавно, като водят до смъртоносни заболявания (инфаркт, инсулт и др.).

Опитайте се да не стигате до критична ситуация – предварително се погрижете за здравето си. Преди всичко се уверете, че ядете храни, които стимулират добрата функция на сърцето.

Вижте още: Лек при болки в гърлото, пърхот, брадавици и акне

Топ 8 продукти, необходими на сърцето:

  1. Касис, боровинки, ягоди, малини.
  2. Домати.
  3. Чесън.
  4. Зеле, броколи, карфиол.
  5. Тиквени семки.
  6. Джинджифил.
  7. Морски дарове.
  8. Лют червен пипер.