Ето защо не трябва да държите и съхранявате икона в портфейла си според свещениците!

Когато ме приеха в колеж, баба ми ми подари малък подарък. Тя ми даде малка икона с изображение на моя ангел-пазител. Баба държеше винаги да я нося. Тя щеше да ме пази от зло.

Разбира се, изпълних искането на баба ми. В продължение на много години носех иконата в портфейла си. Но години по-късно се замислих дали съм постъпила правилно. Мога ли да нося икона в портфейла си или не?

Както научих по-късно, много други хора също го правят. Те носят икони в портфейлите си като талисман. Нека да разберем дали това е правилно.

Иконата, независимо от нейната големина, е свята. Следователно е необходимо да се третира по този начин. Ученията на църквата казват, че почитането на иконите ни кара да помним светиите и техните житейски пътища.

Те също така ни призовават да си спомняме праведните им действия. Това е особена отправна точка, така че вярващите да не се отклоняват от правилния си път в живота.

Пред иконата можете да се молите и да викате към светиите за помощ. Според канона иконата трябва да стои на видимо място или в специален ъгъл.

Икона в портфейла или чантата е по-добре да не се съхранява. В крайна сметка, това нарушава църковните канони. Много хора вярват, че купувайки икони, кръстове и амулети, придобиват талисман срещу злото. Но това не е така.

Не иконата или кръста защитават от злото, а силата на вярата и искрените молитви. Носенето на икона в портфейла е много близо до окултните практики.

Освен това не е подходящо да носите икона до парите и картите си. Това е просто неуважение към светите неща.

Свещениците настояват да не превръщаме християнските светилища в идолопоклонство. Иконите трябва да стоят на специално място у дома, където няма фактори, които могат да ви отклонят от молитвата. Разбира се, не е необходимо да окичите целия си дом с лицата на светиите. Достатъчно са няколко изображения и вяра.

Вижте още: 10 прости неща, които ще накарат парите да потекат към вас

И така, няма ясни забрани по този въпрос. Но винаги помнете, че най-важното е вярата в сърцето без различните суеверия и окултни практики.