НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тази напитка увеличава риска от развитие на рак на гърдата

Тази напитка увеличава риска от развитие на рак на гърдата

0
Тази напитка увеличава риска от развитие на рак на гърдата
Тази напитка увеличава риска от развитие на рак на гърдата

Ето коя напитка увеличава риска от развитие на рак на гърдата

Вероятно сте забелязали, че ракът е често срещано заболяване в наши дни. В Норвегия е проведено проучване, което показва, че хората, които консумират 3 чаши мляко на ден, са по-склонни да развият рак на гърдата, отколкото тези, които консумират само 1 чаша или по-малко.

По-рано се смяташе, че млякото, напротив, намалява риска от развитието на рак. Но след това изследване, учените потвърдиха, че млякото може да причини рак.

Повечето пациенти са родом от Финландия, Швеция, Великобритания, Канада и Америка – страни, които са лидери в потреблението на мляко.

Как консумацията на мляко се свърза с рака?

Доказано е, че хормоните, които се съдържат в млякото, имат канцерогенен потенциал, който се отнася и за синтетичните биологично активни добавки на витамин D, които често се прибавят към млякото и млечните продукти.

Смята се, че хората, които страдат от рак на гърдата, консумират средно 2 пъти повече синтетичен витамин D в сравнение с другите хора.

Съществуват и редица други рискови фактори. Причини за рака могат да бъдат: консумацията на брашно, захар, някои видове месо (особено свинско), както и недостатъчният прием на пресни зеленчуци и риба.

Сутиените, особено стегнатите, от друга страна, могат да увеличат риска от рак. При жените, които носят сутиен в продължение на 12 часа, особено с банели, рискът от рак е 20 пъти по-голям, в сравнение с тези, които носят по-рядко или никога.