НАЧАЛО ЗДРАВЕ Магнезиево масло при болки в краката. Ето как да го приготвите

Магнезиево масло при болки в краката. Ето как да го приготвите

Магнезиево масло при болки в краката. Ето как да го приготвите
Магнезиево масло при болки в краката. Ето как да го приготвите

Магнезиево масло при болки в краката и ставите. Пригответе си го сами!

Болките в краката, или по-скоро в мускулите и ставите, влошаване състоянието на косата и ноктите, раздразнителност и умора – всичко това са признаци за дефицит на магнезий. В случай на недостиг на този минерал се препоръчва да се ядат храни, съдържащи този микроелемент в големи количества или да се приемат специални добавки.

Чували ли сте за външната употреба на магнезий? Магнезиевото масло е много популярно, продава се в аптеките и онлайн магазините. Приготвя се и в домашни условия.

Необходим ви магнезиев хлорид, но можете да го купите онлайн. Това е естествен и безопасен източник на магнезий, благодарение, на който можете да си приготвите това лечебно масло.

Необходими съставки за магнезиево масло:
1/2 чаша филтрирана вода
1/2 чаша магнезиев хлорид (люспи или кристали)
тенджера (неръждаема стомана или емайлирана)
спрей бутилка

Приготвяне:
Добавете магнезиевите кристали в кипящата вода. След като отстраните водата от котлона, разбъркайте добре до пълното разтваряне на кристалите, оставете сместа да изстине напълно. Прелейте маслото в спрей бутилката.

За начало, напръскайте петите с магнезиево масло, преди да си легнете и след това, обуйте чорапи. Може да усетите затопляне или леко изтръпване. Колкото по-голям е дефицитът на магнезий в тялото, толкова по-силни ще бъдат усещанията.

Много хора обичат да използват магнезиево масло през нощта, тази процедура отпуска и помага да заспите по-бързо.

Ако имате симптоми за дефицит на магнезий в тялото, потърсете вашия лекар. Магнезиевото масло така или иначе, няма да ви навреди.