Ако страдате от простатит, това средство определено ще ви помогне!

Основните микроелементи, на които са богати орехите, са витамин Е и цинк. Орехите съдържат много други хранителни вещества, но що се отнася до лечението на простатит и увеличаването на потентността, те са изключително важни.

Не е необходимо да говорим за ползите от меда по отделно, но в този конкретен случай той действа като средство за запазване свойствата на орехите, почистени от черупката.

Белените орехи много бързо губят свойствата си, маслата се изпаряват, а микроелементите се разлагат под действието на кислорода. Медът балсамира белените орехи, запазвайки техните свойства и дори ги засилва поради собственото си съдържание на витамини.

Как да приготвите орехи с мед?

Съотношението трябва да бъде следното – на 1 чаша мед (200 мл) обелете 10-12 ореха. След това можете да постъпите по 2 начина – просто да сложите обелените орехи в меда или по-добрия вариант – да натрошите предварително обелените ядки в кафемелачка (обикновено е включена в комплекта с блендера). Не е необходимо да ги смилате на прах, а само на по-ситни парчета.

Ще усетите, че кафемелачката леко ще се омазни – това е поради маслата, които се съдържат в орехите. Медът се смесва по-силно с тези масла и има смисъл да натрошите орехите. След това смесете меда с орехите. По-добре е първо да изсипете ядките в буркана, след което да ги залеете с меда.

Орехите са по-леки от меда. След няколко часа те ще се издигнат нагоре и ще застанат на повърхността на меда. Преди всяка употреба разбърквайте сместа, за да се получи хомогенна консистенция.

Как да приемате орехите с мед?

Най-добре е да приемате сместа сутрин. Не е необходимо да я консумирате по много пъти на ден. Достатъчни са 2-3 супени лъжици веднъж сутрин.

Можете да си направите много вкусна и питателна закуска. Към 200 грама извара добавете 2 супени лъжици заквасена сметана със съдържание на мазнини 10-15% и 3 супени лъжици смес от орехи с мед. Тази обикновена закуска се приема много добре сутрин.

За да подобрите сексуалната потентност и да излекувате простатит орехите с мед са много полезни. В допълнение, се оказват много вкусна и обилна закуска.

За микроклизма инфузията се приготвя по същия начин. Преди лягане е необходимо да изчистите червата, като приемете 50-100 мл от инфузията. След това е препоръчително да лежите на стомаха си за 20 минути. Този метод има най-добър ефект при остър възпалителен простатит и при обостряне на хроничен простатит.

Продължителността на лечението – докато не ви омръзне. Достатъчен период за постигане на положителен ефект при лечението на простатит и повишаване на потентността е 1 месец.

Как да съхранявате орехите с мед?

Няма специални изисквания. Приготвената смес може да престои 1 месец и нищо няма да ѝ се случи. Няма нужда да я поставяте в хладилника. Основното нещо е да не я оставяте на пряка слънчева светлина – медът и орехите се влошат от слънцето.

Ограничения!

Лекарите и специалистите по хранене предупреждават, че орехите са доста тежка храна. Не трябва да прекалявате с тях. Те могат да развалят храносмилането и да нарушат метаболизма.

Вижте още: 8 симптома, които подсказват за дефицит на протеини

Също така хора с висок холестерол в кръвта не трябва да надвишават посочените дози. Определеният прием е достатъчен за получаване на желания ефект.

Приятен апетит и крепко здраве!