Публикацията на Ричард Гиър във Facebook е докоснала всеки, който я прочел! Тя буквално е замислила хората и е променила мнението на много от тях. Активните потребители на Facebook, които са прочели статията били очаровани и я споделяли с всеки.

Прочетете я и вие, ако още не сте го направили! Това писмо на Ричард Гиър съдържа прост, но много дълбок смисъл!

„Майката на един от моите приятели през цялото време се придържаше към здравословен начин на живот. Консумираше изключително здравословна храна, не пиеше и не пушеше, спортуваше, опитваше се да не излиза на слънце без защитен крем. Винаги се консултираше с диетолози и физиотерапевти и спазваше техните предписания. Мога да кажа, че тя беше обсебена от своето здраве.

Сега тя е на 76 години и има рак на кожата и рак на костния мозък. Жената има и остеопороза в тежка фаза.

Бащата на моя приятел не се отрече от нищо. Той живееше с удоволствие. Изобщо не спортуваше, обичаше да яде обилно и предпочиташе доста мазни храни. Без да се замисли, пиеше по много алкохол и се печеше на плажа, докато кожата му започне да се лющи.

Мога да кажа, че през целия си живот той се подиграваше на съветите на лекарите и живееше, както му харесваше. Сега той е на 81 години и лекарите казват, че младите хора могат да му завидят.

Без значение колко се опитвате, никога няма да се скриете от вътрешната си отрова. Рано или късно тя ще ви настигне. Както казва смъртно болната майка на моя приятел: „Ако знаех как ще свърши живота ми, никога нямаше да слушам лекарите, а бих живяла в собственото си удоволствие.“

Такъв е животът! Никой от нас няма да се измъкне оттук жив. Така че не се третирайте като нещо средно. Докато имате време, трябва да живеете в своето удоволствие. В края на краищата утре може да е твърде късно.

Вижте още: Тайните за красота и младост на Синди Крофорд

Така, че правете, каквото искате. Яжте вкусни ястия, правете слънчеви бани, не се колебайте да бъдете мързеливи. Бъдете глупави и странни, но бъдете себе си. В крайна сметка, за всичко останало просто няма време!“