Тайните за красота и младост на Синди Крофорд

Трудно е да се повярва, че легендарният модел от 90-те години Синди Крофорд е на 53 години. Разбира се, на лицето й се появиха няколко бръчки и намек за тъга в очите й, но тя все още изглежда зашеметяващо и не се е променила много през последните 30 години. Синди не приветства пластичните операции и филъри, което допълнително повишава интереса към нейните тайни за красота.

Тя продължава да работи, води активен начин на живот. Синди знае точно как да постигне отлични резултати. Тя дори написа книга за това. И легендарните й тренировки все още се смятат за едни от най-добрите за поддържане на формата.

Синди Крофорд вярва, че трябва да остарееш красиво и да прекарваш времето си ползотворно: да имаш цели и, разбира се, деца. И през годините жените стават по-интересни и по-красиви. Супермоделът казва: „Вече не съм на двадесет и пет. Може да видите в очите ми, че вече съм се омъжвала два пъти, че съм майка на две деца“.

Тайни за красотата на Синди Крофорд

Грижа за лицето
Тя използва антиоксидантни кремове повече от 20 години. Тя използва и анти-стареещи серуми и продукти за грижа за кожата около очите. Сутрин винаги прави лек масаж на лицето.

3 пъти седмично, супермоделът измива лицето си с мляко. Дори си приготвя смес от вода и мляко в съотношение 50:50 и пръска лицето си през целия ден. Това е чудесна алтернатива на термалната вода. Също така, Синди съветва всички да предпазват лицето си от слънцето и да нанасят защитен крем.

Грижа за косата
Моделът не използва боя за коса с амоняк и водороден пероксид, отдава предпочитание на шампоаните. Когато е възможно, Синди Крофорд се опитва да не мие косата си всеки ден и рядко използва сешоар. Отделя около 10 минути на ден за масаж на главата, а също така се опитва внимателно да разресва косата.

Хранене
„Моята сутрин започва със закуска за модели: домашно приготвен шейк със спанак, бадемово мляко, половин банан и протеинов шейк“, казва Синди Крофорд. Диетата на Синди се състои от риба, пуйка, морски дарове, пресни зеленчуци, плодове и зехтин. Моделът се опитва да яде 5-6 пъти на ден. Синди Крофорд вярва, че не трябва умишлено да се лишавате от каквито и да било продукти. Най-важното нещо е да се съобразявате с количеството храна, за да контролирате теглото си.

Синди Крофорд обича шоколада и вярва, че е важно да не се лишава от любимия си десерт, а просто да ограничи консумацията му до минимум. Понякога в менюто й се появяват картофено пюре и паста.

Спорт
Синди Крофорд не може да си представи живота си без спорт. Според модела, спортът й помага да има съвършено тяло. Синди практикува спорт 2-3 пъти седмично. Нейната тренировка започва с бягащата пътека (около 30 минути), след което тя започва да работи за всички мускулни групи: бицепси, рамене, крака, седалище, корем, гръден кош. Крофорд редува фитнеса с йога, танци и скокове на батут.

Тя съветва всички да ходят повече. Ходенето помага да се поддържа тялото в добра форма, а свежият въздух има положителен ефект върху кожата и цялостното здраве.

Няма нищо свръестествено в това, че Синди Крофорд на 53, успява да изглежда по този начин. Тя няма специални тайни и не използва никакви тайни съставки, които да й помагат да запази красотата си.

За да изглежда добре, достатъчно е да води здравословен начин на живот, да се храни правилно, да пие вода и да спи достатъчно.

И разбира се, едно от най-важните условия за красиво и здраво тяло са редовните упражнения и тренировки.