Тези 12 изцелителни мисли ще ви помогнат да съхраните себе си в мигове на негативизъм и отчаяние!

Как да направим така, че нашите негативни преживявания да не си правят жестоки шеги с нас? Как винаги да останем на „правилната вълна“? Просто не забравяйте, че:

1) Вашата сила е във вашия ум и ръце. Не трябва да ги търсите отвън. По-добре намерете хармонията със себе си.

2) Всичко, което давате на света, неизбежно се връща.

3) Миналото не си струва да се преживява отново и отново. Трябва да можете да го пуснете. Направете това с любов и благодарност.

4) Намирате се в негативна обстановка – приемете я спокойно, отпуснете рамене и насочете вниманието си към нещо по-интересно.

5) Трябва да можете да слушате тялото си. То постоянно комуникира с нас, изпращайки ни различни сигнали. Всяка клетка отговаря на мисли и думи. Ако сте болни – опитайте се да потърсите причините дълбоко в себе си: стари обиди, страхове, гняв, недоволство. Като се отървете от тях, незабелязано ще се излекувате.

6) Любовта е нещо прекрасно. Но не забравяйте известния цитат на Оскар Уайлд „Отношението към самия себе си е романът на всеки живот“. Повярвайте, на тези отношения трябва да обърнете много по-голямо внимание, отколкото на любовните преживявания, защото всички те са преходни. Обичайте себе си и своето вътрешно дете, ценете своето вътрешно Аз.

7) Не чакайте да станете съвършени. Идеалът не е цел, а желание за него. Обичайте себе си такива, каквито сте. Тук и сега. Не отлагайте.

8) Моля, забравете за самокритиката. Опитайте се да обичате и приемате себе си такива, каквито сте. Може би не сте се замисляли, но хората, които не знаят как да чувстват любов към себе си, не само не могат да привлекат положителни промени към себе си, но и не могат да съчувстват на другите.

9) Нашият свят не е огромна пустиня. Има всичко от всичко. А вселената просто чака да се запознаете с нейното богатство. Щом вярвате, че всичко ви е достатъчно – пари, възможности, щастие, любов – ще получите всичко това и много повече от това, за което винаги сте мечтали.

10) Хората, които са ви обидили или са ви накарали да страдате, ще страдат и ще изгубят в живота. Помнете това и не бъдете прекалено строги.

Вижте още: Публикацията на Ричард Гиър във Facebook вцепени всички

11) Нашите вярвания се формират още в детството. След това преминаваме през живота и само пресъздаваме ситуациите, които биха съответствали на нашия светоглед.

12) Опитайте се да влагате любов във всичко, което правите.