НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да се справите с мравките у дома? 5 доказани начина!

Как да се справите с мравките у дома? 5 доказани начина!

0
Как да се справите с мравките у дома? 5 доказани начина!
Как да се справите с мравките у дома? 5 доказани начина!

Да се справите с мравките в дома ви, може да бъде сериозен и много неприятен проблем.

Мравките пълзят в домовете ни, за да намерят храна. Тъй като за тях няма разлика между продуктите от кошницата ви с плодове и боклука в кофата, тези насекоми могат значително да повлияят на чистотата на вашия апартамент.

Да се отървете от мравките понякога може да бъде много трудно, тъй като гнездото може да се намира в рамките на дома ви.

1 начин.

Едно от най-ефективните средства в борбата с мравките е примамката с борна киселина. За да я направите, смесете жълтък от варено яйце с нещо сладко като мед или захар. Някои добавят конфитюр. Към тази смес добавете 20 грама борна киселина. След това трябва да направите малки топки от сместа и да ги поставите на “подозрителните” места.

В 1 ден ще видите много мъртви насекоми. Бораксът се използва като отрова в тази рецепта. Методът е добър, защото мравките минават през капана една след друга, а в резултат цялото гнездо и самата женска ще бъдат унищожени.

2 начин.

“Лакомството” като мая със захар също може да бъде ефективно средство за защита. Този състав предизвиква ферментация и се вкарва в гнездото, като убива ларвите.

3 начин.

Мравките се плашат от някои остър миризми, например, миризмата на чесън, мента, камфор, така че ако не се притеснявате от този аромат, нарийте с няколко скилидки чесън проблемните места. Ако насекомите не живеят във вашия дом, а само идват да се хранят, то методът е доста ефективен при редовна употреба.

4 начин.

Кафето е опасно за мравките. Само по себе си то не ги привлича, но може да се смеси със сладък сок, сладко или захарен сироп. Това народно средство помага ефективно да се отървете от мравките.

Вижте още: Премахнете мухъла от пералната машина бързо и ефективно

5 начин.

Капан от тиксо. С двойнозалепващо се тиксо се облепя картон или тарелка, а в средата се поставя сладко. Недостатъкът на този метод е, че само малка част от мравките ще бъдат унищожени.