НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Аспираторът ще блести от чистота! 3 полезни трика

Аспираторът ще блести от чистота! 3 полезни трика

0
Аспираторът ще блести от чистота! 3 полезни трика
Аспираторът ще блести от чистота! 3 полезни трика

Противно на общоприетото схващане, аспираторът е не само атрибут за ресторанти и кафенета, той е необходим и в най-обикновената домашна кухня. Това оборудване стимулира вентилацията и предпазва стените от мазнини.

Но с течение на времето аспираторът изисква почистване. Това е доста труден и отнемащ много време процес, но ще ви разкрием няколко трика, които ще ви помогнат.

Подготовка:

Първата стъпка е да изключите аспиратора от електрическата мрежа. Вижте инструкциите за отстраняване на капака и другите елементи. Разглобете аспиратора, но не се опитвайте да премахвате рамката – няма да успеете.

Тръбата, която влиза във вентилацията на дома, също се почиства, но някои хора я сменят на всеки 1-2 месеца. Свалете въздушния филтър, след което можете да започнете почистването.

Метод 1

Смесете обикновен препарат за миене с вода в пропорции 1:4 в отделен съд.

Накиснете в разтвора свалените решетки на аспиратора и изтрийте замърсените части с гъба. Изчакайте 1 час, след това залейте частите с вряща вода.

Когато се охладят, просто ги избършете с гъба, мръсотията и мазнината ще изчезнат.

Метод 2

Препоръчваме ви да прибягвате до този метод само в крайни случаи, например, ако аспираторът не е почистван в продължение на няколко години. Тук най-важното е да не прекалявате с търкането на повърхността, така че да не корозирате частите на аспиратора.

И така, нуждаете се от 3 сашета сух почистващ агент за тръби или неговия течен еквивалент, тенджера, няколко литра вряща вода. Не забравяйте да използвате гумени ръкавици и да работите само при отворен прозорец.

Поставете частите в тенджера и ги залейте с вряща вода, а когато водата се охлади малко, добавете продукта към него.

Поставете частите в разтвора в продължение на 15-20 минути и ги избършете с гъба. След това ги измийте обилно под течаща вода.

Метод 3

Загрейте 3 литра вода и добавете нарязан на парчета сапун за пране. Разбъркайте и загрейте, докато сместа стане хомогенна.

Частите се накисват в още топлия разтвор и се оставят за около 1 час.

Същото решение може да се използва за почистване на рамката. След един час избършете частите с гъба и изплакнете с течаща вода.

С помощта на тези прости трикове можете да възстановите предишния вид на вашия аспиратор! И най-важното е, че няма нужда да отделяте много време, усилия и пари за това.

Вижте още: Не изхвърляйте банановите кори – ето как да ги използвате!

Информацията в тази статия е само за информационни цели. Някои химикали в детергентите и другите продукти могат да бъдат вредни за здравето. Използвайте ги само след консултация с лекар.

loading...
loading...