НАЧАЛО ЗДРАВЕ Липов цвят вместо хапче: Излекувайте се с чай!

Липов цвят вместо хапче: Излекувайте се с чай!

0
Липов цвят вместо хапче: Излекувайте се с чай!
Липов цвят вместо хапче: Излекувайте се с чай!

Липов цвят вместо хапче!

В народната медицина липовият цвят се използва за главоболие, пневмония, болки в гърлото, бронхиална астма, ревматизъм, паротит, уролитиаза, нефрит, кървене, безплодие, неврози, гърчове, епилепсия. Пресни пъпки и листа се използват за язви по кожата и мастит.

Лекува екзема, циреи, кожни язви, абсцеси, използва се с голям успех при остеомиелит.

За успокоение на нервите, е необходимо да смесите 2 части липов цвят, 4 части цветове и листа от маточина, шипка. Залейте 1 супена лъжица от сместа с чаша вряла вода и изпийте.

При заболявания на горните дихателни пътища смесете 1 част кора от липа, 2 части дъбова кора и липов цвят, 3 части лайка. Залейте 1 супена лъжица от сместа с чаша вряла вода, варете в продължение на 5 минути на слаб огън, прецедете, добавете 1-2 ч.л. мед и на всеки час изплаквайте гърлото си.

Залейте 6 супени лъжици липов цвят с чаша вряла вода, оставете за 10 минути. Разредете 2 с.л. от течността в чаша топла вода и старателно изплакнете гърлото и устата си.

Правете процедурата по 3-4 пъти на ден до възстановяване.

Ако страдате от хрема (ринит) и кашлица, смесете в равни количества липов цвят, иглика и живовляк. Залейте 1 супена лъжица от сместа с чаша вряла вода, оставете за 30 минути, прецедете и пийте по 0,5 чаша 3-4 пъти на ден.

Ангина, гингивит, стоматит
листа от алое – 1 супена лъжица
лайка – 3 супени лъжици
липов цвят – 2 супени лъжици
вода – 1 чаша

Приготвяне:
Вземете 4 супени лъжици от билките, добавете нарязаните листа от алое, залейте с вряла вода, оставете за 20 минути, прецедете през тензух.

Употреба:
Плакнете с топлата инфузия гърлото 5-7 пъти на ден. Това средство е ефективно при възпалено гърло, гингивит и стоматит.