НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Нашите баби слагали сол на прага на входната врата. Ето защо

Нашите баби слагали сол на прага на входната врата. Ето защо

0
Нашите баби слагали сол на прага на входната врата. Ето защо
Нашите баби слагали сол на прага на входната врата. Ето защо

Ето защо нашите баби слагали сол на прага на входната врата

От векове солта се използва за почистване на домовете. Няма токсични свойства и затова хората я използват за почистване и дезинфекция на предмети в домовете си. Солта е наистина полезна и изключително евтина.

Нашите баби използвали солта за защита на дома. Съществува вярване, че солта държи надалеч „лошите духове“.

Но във всяко суеверие има по малко истина. Заменете лошите духове с мравки, бактерии, гъбички и други вредители – пак ще получите правилната формула!

Може да поръсите матрака и със сода.

След това почистете с прахосмукачка и ще получите чист матрак без микроорганизми, на който ще спите спокойно.

Защита от мравки
Солта е правилното решение, ако искате да държите мравките далеч от кухнята. Поръсете сол по первазите на прозорците или на прага, през който могат да проникнат. По този начин се намалява и влагата в дома.

За полиране на бронз, сребро и мед
Ако имате сребърни бижута, със сигурност ще искате да ги поддържате чисти. Металът потъмнява с времето и затова ще трябва да намерите начин да го почистите. Солта е най-простото, най-лесното и неагресивно решение на този проблем.

Направете смес от сол и оцет и изтъркайте вещите, докато блясъкът се върне. Тази смес може да помогне да елиминирате всички петна и замърсявания.

За почистване на коли и прозорци
Поставете няколко супени лъжици сол в топла вода, за да изчистите петната от прозорците. Можете да използвате същия разтвор за прозорците на колата си.

Чиста канализация
Поставете сол в канализацията и залейте с топла вода. След известно време пуснете топлата вода, за да изплакнете. По този начин ще направите дезинфекция и ще унищожите всички миризми.

Подмладяване на кожата
Направете си пилинг за кожата, като смесите морска сол, зехтин или лавандулово масло. Внимателно изтъркайте цялото тяло и след това изплакнете с вода. Солта подмладява кожата и премахва мъртвите кожни клетки.

За по-наситени цветове
Това е невероятно решение, ако искате пердетата или килимите да възвърнат оригиналните си цветове и отново да блестят. Само с едно измиване, техният цвят може да бъде върнат: накиснете кърпата в концентриран солен разтвор и изтъркайте добре.

Дезинфекция на устната кухина
Когато имате зъбобол или раничка в устата си, направете гаргара със солена вода. По този начин ще измиете устата си и ще направите дезинфекция.

Избелване на зъби
Смесете сол и сода, за да избелите зъбите си. Можете да нанесете сместа и да я оставите за известно време да подейства. Това ще ви помогне да запазите зъбите си бели и чисти.

За пране
Използвайте сол за последното изплакване, за да предотвратите свиването на прането. Това е наистина полезно, ако сушите дрехите си на слънце. Вашите дрехи ще бъдат меки и без петна.