НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Тази яхта от 250 милиона долара ще ви накара да загубите ума...

Тази яхта от 250 милиона долара ще ви накара да загубите ума си

Тази яхта от 250 милиона долара ще ви накара да загубите ума си
Тази яхта от 250 милиона долара ще ви накара да загубите ума си

Италианският дизайнер Габриеле Тераци издигнал идеята за “супер – яхта” на съвсем ново ниво. Истинският лукс вече си има име – Шадай. Това е името на новата концептуална яхта, която може да бъде поръчана само от няколко богати души в света.

Каютата на собственика (с площ от 104 квадратни метра!) в буквален смисъл е устремена към небето: тя е с височина 38 метра. Това място не само предоставя невероятна гледка, но и ви помага да се скриете от любопитните очи.

Има бар, кът за хранене и безкраен басейн със стъклена преграда.

Кабината предлага зашеметяваща гледка към околността.

Според Тераци, с този подход, кабината става идеално място за гледане на залеза. Тук можете да се уедините с любимия човек или да се забавлявате с приятели. В допълнение, басейнът се слива с небето и създава усещане за безкрайност.

Яхтата е украсена с материали и текстил от най-добрите италиански модни къщи и е обзаведена с изискани луксозни мебели.

На главната палуба на долното ниво има плаж и друг “безкраен” басейн със стъклен под.

В средата на плажа има аквариум. Стъкленият таван на помещението е всъщност етажът на басейна, който е на по-високото ниво.

На кърмата домакините и гостите могат да се отпуснат на уютни шезлонги, наслаждавайки се на звука на водопада, който излиза от басейна.

В процеса на разработване на концепцията Габриеле Тераци решава да се отдалечи от отегчените модели. И, изглежда, успява да го направи добре!

Вижте още: 5 ясни признака, че притежавате ясновидски способности

Името Шадай се превежда от еврейски като “всемогъщ”. Гледайки уникалната концепция на тази яхта, е трудно да не се съгласите!

loading...