НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Лелята играе огромна роля в живота на племенниците си

Лелята играе огромна роля в живота на племенниците си

Лелята играе огромна роля в живота на племенниците си
Лелята играе огромна роля в живота на племенниците си

Ролята на лелята в живота на детето: важни правила

Най-силна е връзката между родителите и децата им. Въпреки това, не трябва да забравяме за важността на другите роднини, които също се грижат за детето. Днес ще обсъдим ролята на лелята в живота на детето. Колко важна е тя? Лелята има всички шансове да стане един от най-важните хора в живота на своя племенник или племенница, но да бъдеш добра леля е наистина трудна задача.

Ролята на лелята за оформянето на личността на детето е голяма. Безспорно, голямото и задружно семейство е страхотно. Кръстниците, лелите, чичовците и други хора са изключително важни за детето. Как да бъдете перфектната леля?

Важни правила:
1.Лелята винаги трябва да присъства на важни семейни празници, да подарява подаръци на детето, да се грижи за него. Дори да живее в друг град, това не трябва да бъде пречка за такива изненади.

2.Лелята трябва да предаде на детето философията си за живота, която е научила от родителите си. Вашата задача е не да се карате на детето, а да му подадете ръка за помощ, без значение за какво.

3.Не забравяйте за целувките и прегръдките. Ако нямате възможност всеки ден да виждате племенниците си, вниманието ви е особено ценно за тях.

4.Бъдете винаги в добро настроение, прекарвайки време с детето – интересувайте се от неговите постижения, хвалете го.

5.Споделете с детето житейския си опит, което далеч не всички родители решават да направят.

6.Децата често споделят с лелите тези преживявания, които не искат да споделят с родителите си. Бъдете готови да изслушате и дадете съвети, без осъждане и негодувание.

7.Не се лишавайте от удоволствието да прекарвате време с племенниците си, ако родителите им поискат това от вас.

8.Ако имате няколко племенника, разделете вниманието между тях: всеки от тях, разбира се, се нуждае от вниманието ви.

9.Опитайте се да не се карате на детето. Бъдете за него добра фея, която е благосклонна към него.

Безспорно, всички хора имат приятни спомени, които са свързани с най-близките им хора. Дори когато станем възрастни – лели, чичовци, родители и други роднини все още ни смятат за деца, за които винаги се тревожат и притесняват. Бъдете най-добрият му приятел, който е готов да помогне и да го подкрепи във всяка ситуация, бъдете щастливи за постиженията и победите на племенника си. Вниманието и искрената грижа са важни за всеки човек и е чудесно, ако имате достатъчно сили и желание да бъдете добра и любяща леля.