НАЧАЛО ЗДРАВЕ Подправката, която ще ви направи по-млади и по-здрави

Подправката, която ще ви направи по-млади и по-здрави

0
Подправката, която ще ви направи по-млади и по-здрави
Подправката, която ще ви направи по-млади и по-здрави

Куркумата е подправката, която има невероятни ползи за вашето здраве! Ето как да я консумирате най-ефективно!

Много хора знаят за лечебните свойства на подправките, но ние искаме да ви дадем три причини, поради които трябва да пиете здравословна напитка с куркума всеки ден сутрин. Тя има голям ефект върху кожата, върху метаболизма на организма, върху работата на стомаха и червата.

  • Водата с куркума активира процеса на усвояване на консумираната храна. Подправката има затоплящ ефект, поради което се освобождава стомашен сок, който спомага за усвояването на мазните и тежки храни. Тази напитка ще бъде изключително необходима при консумацията на тежки ястия или по време на дълги почивни дни.
  • Водата с куркума и лимонов сок е ефективно почистващо средство за тялото, много полезно за кожата. Когато го използвате, кожата ви буквално ще свети отвътре, а за акнето и червените петна по лицето ви ще забравите завинаги!
  • Водата с куркума е отличен горител на мазнини, тъй като ускорява метаболитните процеси, а също така допринася за отстраняването на токсините и различните вредни отлагания.

Рецепта за тайната напитка

Предлагаме ви две възможности.

Първият е много прост. В чаша топла вода, добавете 1/2 чаена лъжичка от подправката и разбъркайте добре.

Вторият е малко по-сложен. Охладете преварена вода, изстискайте лимонов сок, добавете 1 чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка от подправката. Разбъркайте добре и оставете малко да престои. За да увеличите ефекта, можете да добавите малко джинджифил, но той е индивидуален на вкус.

Кога да пиете?

Пийте половин час преди закуска. Методът на приготвяне не е сложен, така че след събуждане, смесете съставките и изпийте веднага.

Вижте още: Златна паста – решение за проблемите ви с гърба

Ние няма да ви посъветваме от къде точно да си купите куркума, тъй като някои предпочитат да купят куркума на прах от магазина, докато други обичат да купуват на килограм от пазара, така че изборът е ваш.