Прости правила в тоалетната

Тоалетната не е най-чистото и безопасно място, но ако следвате определени правила, рисковете ще бъдат сведени до минимум. Готови ли сте да разберете? Те са валидни за всички тоалетни, но е особено важно да ги съблюдавате на обществени места.

Потърсете отдалечена от входа тоалетна
Просто е – повечето хора отиват в най-близката тоалетна. Същото се отнася и за етажите – в тоалетната на първия етаж отиват много повече хора, отколкото в тази на четвъртия.

Хигиенни средства – винаги с вас
В тоалетната на обществено място винаги ли има хартия, сапун и вода? Уви, не. Затова, носете със себе си антисептични гелове, сухи и мокри кърпички. Те няма да заемат много място в чантата ви, но в някои случаи ще бъдат добре дошли.

Не докосвайте нищо излишно
Ако не се налага, не докосвайте стените, дръжките и вратите. Всички повърхности в обществената тоалетна са потенциални носители на микроби и ние не се нуждаем от тях. Избършете ръцете си със салфетка или антисептичен гел. Не е фатално, но не се излагайте на ненужна опасност.

Закачалка
Не оставяйте вещите си на мивката, на перваза на прозореца и особено на пода. На повечето места има закачалки на вратите – използвайте ги. Дръжките на вратите избърсвайте със салфетка или обработвайте с антисептичния гел.

Не сядайте на тоалетната седалка
Избършете я със салфетки, подсушете или вземете други мерки.

Затворете капака и пуснете водата
Правилото важи и за домашните тоалетни. Ако не затворите тоалетната, тогава облак с милиони бактерии ще се издигне във въздуха. Защо да рискувате здравето си?

Измийте ръцете си
Мръсните ръце са развъдник на много бактерии. Глистите и дезинтерията са проблем на хората с лоша хигиена. Така че, не забравяйте да измиете или третирате ръцете си по друг начин. Всякакви хигиенни продукти като сапун и гел трябва да се измият с вода.

Общи правила за етикета
Отнасяйте се с уважение към другите посетители на тоалетната – пазете чистота, почистете след себе си.

Тоалетната, особено публична, не е стерилно място, но ако следвате тези прости правила, можете да се предпазите от много проблеми.

Избягвайте да се докосвате до повърхностите, не оставяйте чантата си на пода, дезинфектирайте ръцете си винаги.

Носете със себе си хигиенни продукти – антибактериален гел, мокри и сухи кърпички.

Споделете тези прости правила в тоалетната с членовете на семейството – по-лесно е да предотвратите проблемите, отколкото да ги лекувате.

Вижте още: 4 мощни средства за почистване на фугите у дома