НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Употреба на солта в домакинството: Няколко полезни трика

Употреба на солта в домакинството: Няколко полезни трика

0
Употреба на солта в домакинството: Няколко полезни трика
Употреба на солта в домакинството: Няколко полезни трика

Употреба на солта в домакинството

В миналото солта е била високо ценена. Поради недостига ѝ, възниквали бунтове и битки. За да придобият този продукт, много хора се излагали на значителна опасност.

В момента солта е вещество, което може да се намери навсякъде. В същото време, въпреки че присъства в по-голямата част от храната, тя, подобно на захарта, заслужава да бъде обозначена като “бялата смърт”. Въпреки това, този продукт не трябва да се пренебрегва!

Солта, която не вреди на тялото и е много евтина, ви позволява да правите много неща, от които се нуждаете. Тази статия се фокусира върху това как да използвате този продукт за лична хигиена, почистване и измиване.

Употреба на солта в домакинството

1) Измиване на прозорците у дома и в автомобила

Необходимо е да загреете 3 литра вода, така че да се затопли и солта (2 супени лъжици) да се разтвори. Тази смес не само ще измие стъклата, но и ще премахне петната върху мебелите, включително и по-устойчивите.

2) Лесно пране

За да предотвратите избелването и свиването на дрехи, трябва да поставите малко количество сол в пералната машина преди изпиране. С това съединение и малко количество вода можете да елиминирате петната от червено вино. Виното ще се разтвори, ако използвате тази комбинация, като след това дрехата трябва да бъде избърсана с четка или салфетка.

3) Ако зъбите ви болят

Ако зъбите ви болят, трябва да вземете топла вода и да разтворите в нея малко количество сол, след това да изплакнете устата си с този състав. Необходимо е обаче да чуете мнението на зъболекаря си, преди да го направите. Ако нямате паста за зъби, като заместител можете да използвате същата сол, смесена със сода, в равни пропорции.

4) Премахнете изпотяването на краката

Можете да добавите сол към ваничката за крака. Вземете 8 литра течност и изсипете в нея 3 супени лъжици от този продукт, като добавите и сапун (1/4 стандартен размер). В резултат на това ще се отървете от изпотяването на краката, както и от неприятната миризма. Имайте предвид обаче, че кожата може да стане прекалено суха.

5) Лоша миризма във фурната

Ако готвите риба, то след това вътре във фурната ви може да мирише неприятно. За да се отървете от миризмата, трябва да вземете сол и да я смесите с канела. След това получената смес се изсипва във фурната и уредът се включва за кратък период от време. Ще отнеме няколко минути и миризмата ще изчезне.

6) Почистване на мед и сребро

Пръстенът ви е потъмнял? Трябва да добавите сол към оцет, след което полученият продукт се втрива в бижутата. Ще бъдете изумени как ще заблестят!

7) Запушена мивка и употребата на солта

Ако искате да отпушете мивката, тогава трябва да изсипете сол в канала и след това да излеете вряща вода. По този начин запушването ще се отстрани много бързо и водата отново ще започне да изтича през дупките.

Вижте още: Аспираторът ще блести от чистота! 3 полезни трика

8) Скраб

Солта трябва да се смеси с етерично масло от лавандула. След това нанесете върху лицето и измийте с вода. Това е много ефективен пилинг. Солта ще направи кожата отново нежна, а маслото – по-мека.