НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесново мляко: способно е да реши 11 здравословни проблема

Чесново мляко: способно е да реши 11 здравословни проблема

Чесново мляко: способно е да реши 11 здравословни проблема
Чесново мляко: способно е да реши 11 здравословни проблема

Пригответе си чесново мляко! Тази напитка ще ви помогне при лечение на астма, пневмония, туберкулоза, сърдечни проблеми, безсъние, артрит, кашлица и много други заболявания!

Чесновото мляко е отлично средство в борбата с различни болести. Ползите му за здравето са огромни. Уверете се сами!

Ползите от чесъна

Астма

Можете да използвате поне 3 скилидки чесън всяка нощ, за да постигнете отлични резултати в борбата срещу астмата.

Пневмония

Чесновото мляко, консумирано 3 пъти дневно, също е ефективно средство за лечение на пневмония.

Сърдечни проблеми

Чесънът понижава лошия холестерол в организма, предотвратява образуването на съсиреци, като по този начин подобрява здравето и кръвообращението. Консумацията на чесън е много ефективна за облекчаване на сърдечните проблеми.

Жълтеница

Чесънът помага на организма да се отърве от нежеланите токсини, като активира чернодробните ензими. Черният дроб се нуждае от сяра за детоксикация на организма от токсините. Тъй като чесънът е отличен източник на този елемент, той има удивителен ефект върху симптомите на мастния черен дроб.

Чесънът е наситен с алицин и селен, подобрява производството на жлъчен сок, намалява съдържанието на мазнини в черния дроб. Ето защо, използването на чесново мляко в продължение на 4-5 дни ще ви помогне при жълтеница.

Артрит

Консумацията на чесново мляко всеки ден е много ефективна за намаляване на симптомите на артрит, болка и възпаление.

Безсъние

Полезното мляко от чесън, взето преди лягане, облекчава безсънието, което се дължи на успокояващите съставки в чесъна.

Кашлица

Чесънът с куркума е отлично средство при устойчива кашлица. За лечение на това заболяване, можете да направите чесново мляко с куркума. Антибактериалните свойства на чесъна го правят отлично лекарство за кашлица. Сместа от мед и чесън е отлично отхрачващо средство.

Белодробна туберкулоза

Чесънът е много ефективен при някои заболявания на гърдите. Инфекцията е чувствителна към многобройните компоненти в чесъна.

Чесънът, варен в мляко, се счита за отличен лек при туберкулоза. Един грам чесън, 240 мл мляко и 1 литър вода се сварят, докато остане само 1/4 от течността. Трябва да приемате това лекарство три пъти дневно.

Холестерол

Ако пиете топло мляко с чесън непрекъснато в продължение на 1 седмица, това ще ви помогне да намалите нивото на липопротеините с ниска плътност, известни като „лош“ холестерол, като по този начин ще увеличите липопротеините с висока плътност, известни като “добър” холестерол в организма.

Храносмилателна система

Чесънът е ефективен имунен усилвател, има силни антисептични свойства. Това е един от продуктите, полезни за храносмилането. Освен това има благоприятен ефект върху лимфата, което улеснява отделянето на токсични отпадъци от тялото.

Чесънът може да стимулира секрецията на храносмилателни сокове, да има забележим ефект върху червата и да осигури успокояващ ефект при различни форми на диария.

Ето защо, чесновото мляко е идеално за лечение на всички видове храносмилателни разстройства. Напитката е отлично средство при инфекциозни заболявания и възпаления на стомаха и червата.

Импотентност

Чесънът е фантастично лекарство при мъжка импотентност. Консумирането на чесново мляко и сварен чесън спомага за борба с безплодието.

Мляко с чесън. Рецепта.

Съставки:

  • белени и нарязани скилидки чесън – 10 броя;
  • прясно мляко – 500 мл;
  • вода – 250 мл;
  • мед – 2 – 3 ч. л.

Получаване:

  1. Първо излейте млякото и водата в тенджерата.
  2. След това добавете скилидките чесън и сварете тази смес на отворен капак на средна температура, като непрекъснато разбърквате, докато сместа намалее наполовина.
  3. След това прецедете млякото и добавете мед.

Вижте още: Златна паста – решение за проблемите ви в гърба

Сервирайте напитката гореща. Насладете ѝ се!