10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение

Вярно е, че не можем да преместим стените с един замах на ръката. Но можете да създадете оптическа илюзия, която ще ви помогне визуално да увеличите дори най-малките жилищни помещения.

С помощта на цветовете лесно ще трансформирате стаята, без значение как изглежда в момента!

При светло помещение, цветният под прави помещението визуално по-високо и по-широко.

Изборът на ярък и наситен цвят не само за пода, но и за тавана, също ще спомогне за създаването на впечатление за широко пространство. Това обаче ще направи и тавана да изглежда по-нисък.

Изборът на един и същи цвят за задната стена и пода ще направи помещението по-ефирно.

Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана ще направи стаята по-широка, но визуално намалява дълбочината й.

Друг начин за раздалечаване на страничните стени е да намалите дълбочината на помещението. Това може да се постигне, като се използва ярък цвят, за да се подчертае задната стена.

Обратно, можете да намалите ширината и да увеличите дълбочината, като използвате наситен цвят, за да подчертаете страничните стени на помещението.

Ако проблемът е ниският таван, можете да коригирате ситуацията, като изберете ярки наситени цветове за страничните и задните стени на помещението. Това ще намали визуално дълбочината и ширината в полза на височината.

Изборът на ярки цветове не е единственият начин визуално да увеличите пространство. За да направите стаята си по-просторна, използвайте светли тапети с малки рисунки.

В някои стаи таванът може да изглежда твърде висок. Хоризонталните ивици ще направят вашия таван да изглежда по-нисък, леко намалявайки дълбочината на помещението.

Вертикалните ивици, напротив, могат да помогнат за „повдигане“ на ниския таван.

Ако искате стаята ви да изглежда по-широка и да намалите дълбочината й, хоризонталните ивици на пода ще ви помогнат да постигнете желания ефект.