НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение

10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение

0
10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение
10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение

10 начина за визуално уголемяване на малкото помещение

Вярно е, че не можем да преместим стените с един замах на ръката. Но можете да създадете оптическа илюзия, която ще ви помогне визуално да увеличите дори най-малките жилищни помещения.

С помощта на цветовете лесно ще трансформирате стаята, без значение как изглежда в момента!

При светло помещение, цветният под прави помещението визуално по-високо и по-широко.

Изборът на ярък и наситен цвят не само за пода, но и за тавана, също ще спомогне за създаването на впечатление за широко пространство. Това обаче ще направи и тавана да изглежда по-нисък.

Изборът на един и същи цвят за задната стена и пода ще направи помещението по-ефирно.

Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана ще направи стаята по-широка, но визуално намалява дълбочината й.

Друг начин за раздалечаване на страничните стени е да намалите дълбочината на помещението. Това може да се постигне, като се използва ярък цвят, за да се подчертае задната стена.

Обратно, можете да намалите ширината и да увеличите дълбочината, като използвате наситен цвят, за да подчертаете страничните стени на помещението.

Ако проблемът е ниският таван, можете да коригирате ситуацията, като изберете ярки наситени цветове за страничните и задните стени на помещението. Това ще намали визуално дълбочината и ширината в полза на височината.

Изборът на ярки цветове не е единственият начин визуално да увеличите пространство. За да направите стаята си по-просторна, използвайте светли тапети с малки рисунки.

В някои стаи таванът може да изглежда твърде висок. Хоризонталните ивици ще направят вашия таван да изглежда по-нисък, леко намалявайки дълбочината на помещението.

Вертикалните ивици, напротив, могат да помогнат за „повдигане“ на ниския таван.

Ако искате стаята ви да изглежда по-широка и да намалите дълбочината й, хоризонталните ивици на пода ще ви помогнат да постигнете желания ефект.